Двадесет руски военноморски плавателни съда започнаха днес учения в Балтийско

...
Двадесет руски военноморски плавателни съда започнаха днес учения в Балтийско
Коментари Харесай

Русия започна военни учения и в Балтийско море, планира и в океаните

Двадесет съветски военноморски плавателни съда започнаха през днешния ден учения в Балтийско море, РИА Новости. Агенцията цитира Балтийския флот на Русия, съгласно който маневрите ще бъдат съсредоточени върху военноморската и противовъздушната защита.
Русия сподели, че ще " отговори по подобаващ метод ", в случай че Съединени американски щати усилят военното си наличие в Източна Европа, откакто беше обявено, че американското държавно управление обмисля сходен ход.

През януари и февруари съветските Военноморски сили са възнамерявали да проведат и към този момент организират учения в необятен географски ареал - корабите, които вземат участие в другите маневри ще преминат през акваторията освен на граничните с Русия морета и океани, а и в по-отдалечени региони. Отделни учения ще се проведат и в Средиземно, Северно и Охотско море, в североизточната част на Атлантическия и Тихия океани. В тях ще вземат участие повече от 140 бойни и спомагателни кораба, повече от 60 летателни апарата, към 1000 единици военна техника и към 10 000 военнослужещи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР