Двадесет и пет годишният поляк, заподозрян, че е намушкал израелка

...
Двадесет и пет годишният поляк, заподозрян, че е намушкал израелка
Коментари Харесай

Арестуваха поляка, заподозрян за нападението с нож на гара в Рим

Двадесет и пет годишният поляк , обвинен, че е намушкал израелка на римската железопътна гара Термини в навечерието на  Нова година, бе задържан в Милано, съобщи АНСА за Българска телеграфна агенция.

Заподозреният, разпознат като Александър Матеуш Хомяк , бе разпознат и арестуван от двама карабинери, които не са били на работа. Карабинерите - фамилна двойка -  забелязали обвинения, който е скитник, живеещ от осем месеца в Италия, откакто той се качил на миланската централна гара на трен от Милано за Бреша. Карабинерите го заловили и повикали подкрепления.

Двадесет и четири годишната жертва на офанзивата е в римската многопрофилна болница " Умберто Първи ", където лекарите споделят, че положението й е съществено, само че не е животозастрашаващо.

Префектът на Рим Бруно Фратази съобщи, че офанзивата, както наподобява, е била дело по-скоро на вманиачен човек, в сравнение с терористична демонстрация. Той съобщи, че ограниченията за сигурност на гара Термини ще бъдат засилени.

Прокурорът от Милано Енрико Павоне съобщи, че Хомяк е рисков за обществото и може да извърши друго нахлуване и изиска младият мъж да остане в предварителния арест. Бездомният поляк ще бъде разпитан по-късно през днешния ден от съдия-следовател Наталия Имаризио, споделиха правосъдни източници.

Хомяк може би има психиатрични проблеми , споделят проверяващите. Те допълват, че мъжът, който не приказва италиански, е обикалял из страната в продължение на минимум осем месеца.

24-годишната жена бе атакувана, до момента в който си купуваше билет на едно от гишетата на гарата. На запис от охранителните камери в зоната на офанзивата, се вижда по какъв начин тя с нищо не предизвика нападателя си. В даден миг, когато остава сама пред гишето, той бързо се приближава до нея, поваля я на пода, а след това я намушква на няколко пъти

Нападателят бе разпознат с помощта на мрежата от 1200 камери , ситуирани на гара Термини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР