Двадесет и пет годишната израелка Нета Барзилай триумфира на тазгодишното

...
Двадесет и пет годишната израелка Нета Барзилай триумфира на тазгодишното
Коментари Харесай

„Различната“ певица Нета, която донесе победа на Евровизия за Израел

Двадесет и пет годишната израелка Нета Барзилай победи на тазгодишното издание на Евровизия с ария, която разчупи традициите откъм визия и звучене , означават международните организации. Така Израел печели състезанието за четвърти път след успехите през 1978 година, 1979 година и 1998 година, напомня ДПА.

Песента на Нета Барзилай " Toy " (в превод " Играчка " ) е определяна в музикално отношение като въодушевена от кей-попа технокомпозиция . Нета я показа с прическа в японски жанр и с одежди, напомнящи на японското кимоно. Песента, съдържаща закачливи детайли на кудкудякане, обаче носи и обръщение за силата на другите и е въодушевена от феминисткото придвижване " Аз също " , отбелязва Франс прес.
 Нета Барзилай победи на тазгодишното издание на Евровизия БГНЕС
Получавайки трофея си, Нета призна, че е доста щастлива и благодари на хората, че одобряват другите и че честват разликата. После певицата с мощен глас и с визия, която е диаметралност на типичната визия на телегеничните диви, извика " Обожавам моята страна ".

Нета си напомни, че до момента доста пъти са й казвали, че не е задоволително красива, че не е задоволително интелигентна, че не е задоволително слаба, с цел да направи, това за което мечтае . Певицата показа, че посредством песента си е желала да даде образец на младежите да одобряват другите от тях и да даде публичност на особеното. Нета споделя, че в никакъв случай не е очаквала да бъде определена да съставлява Израел на Евровизия, тъй като е била прекомерно авангардна. Тя описа, че нейният дядо й дал халката на починалата й баба, с цел да я носи тя за шанс по време на осъществяването си в Лисабон.
 Нета Барзилай победи на тазгодишното издание на Евровизия БГНЕС

Допреди Евровизия Нета, родена в Ход Хашрон, предградие на Тел Авив, е п яла главно в клубове и по сватби . В уеб страницата на Евровизия в биографията й се споделя, че е била и част от оркестъра на военноморските сили, в които е карала наложителната си военна работа. Учила е музика в гимназията и в музикалната академия Римон , една от най-престижните в Израел.

Като дребна Нета живее 4 години със фамилията си в Нигерия, където татко й работи като инженер и след това когато се прибира вкъщи, тя мъчно привиква с живота в Израел.
След като п ечели риалити шоуто " Изгряваща звезда " , което я праща автоматизирано на Евровизия, Н е та е определена и с цел да пее на формалната гала във връзка 70-ата годишнина от основаването на израелската страна на планината Херцел в Ерусалим.
 Нета Барзилай победи на тазгодишното издание на Евровизия БГНЕС
Любопитното е, че преди седмица Салвадор Собрал , който завоюва предходната година Евровизия с баладата " Amar pelos dois ", разкритикува песента на Нета за състезанието и я дефинира като " ужасна музика " . Той сподели, че състезанието би трябвало да е за музика, а не за зрелищен театър. Но феновете очевидно са били на друго мнение, тъй като Нета се наложи с помощта на зрителския избор. З апитана за този коментар на Собрал, Нета сподели: " Почувствах, че той ме почита, когато ми връчи микрофона и аз адресирам единствено любовта си към него ", съобщи ДПА.
 Нета Барзилай победи на тазгодишното издание на Евровизия БГНЕС
Нета победи представители на 43 страни. Основна конкуренция във финалната вечер й бяха представителите на Кипър, Австрия и Швеция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР