Двадесет и една годишният гвардеец от американската Национална гвардия на

...
Двадесет и една годишният гвардеец от американската Национална гвардия на
Коментари Харесай

Изправиха пред съда гвардееца, заподозрян за теча на секретни документи от Пентагона

Двадесет и една годишният гвардеец от американската Национална армия на военно-въздушните сили Джак Тейшейра, обвинен в разкриването на строго секретни военни документи за войната в Украйна и други значими въпроси на националната сигурност, се яви през днешния ден за малко пред федерален съд в град Бостън, откакто чуване за установяване дали би трябвало да остане с мярка за неотклонение задържане под стража, до момента в който чака процеса си, беше отсрочено, с цел да се даде на отбраната му повече време за подготовка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гвардеецът от щата Масачузетс трябваше да се изправи през днешния ден на чуване пред федералния съд, само че съдията отсрочи правосъдното съвещание, откакто юристът на Тейшейра внесе молба за отсрочване на съвещанието с две седмици. Защитата съобщи, че " ѝ е належащо повече време, с цел да прегледа претекстовете, изложени в настояването на държавното управление за непрекъснат арест ". Новата дата за чуването към момента не е избрана.

Тази заран Тейшейра беше доведен в съда с белезници и затворнически облекла. Той не сподели нищо, а отговаряше единствено с " да " или " не " на въпросите дали схваща правата си и разпоредбите на процедурата.

Миналата седмица на гвардееца бяха повдигнати обвинявания по Закона против шпионажа за нерегламентирано предпазване и разпространяване на класифицирана информация, касаеща националната сигурност. По време на първото му явяване в съда предишния петък съдията му наложи мярка за неотклонение непрекъснат арест до съвещанието за обжалване на мярката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР