Двадесет и един бойци са били убити по последни данни

...
Двадесет и един бойци са били убити по последни данни
Коментари Харесай

Над 20 убити при вчерашните израелски въздушни удари в Сирия

Двадесет и един бойци са били убити по последни данни при израелските въздушни удари в Сирия през вчерашния ден, съобщи ДПА, като се базира на неправителствена организация.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че измежду починалите са шестима сирийски бойци и 12 бойци от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Атаките са предизвикали вреди на ирански хранилища за оръжие и военни позиции в Сирия, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера центърът заяви за 11 убити, само че направи ангажимента, че броят им може да нарасне, защото има тежко ранени.

Вчера рано сутринта Израел нанесе поредност от въздушни удари в покрайнините на сирийската столица Дамаск против позиции на Иран и ливанското придвижване Хизбула.

Това са най-смъртоносните израелски офанзиви в Сирия от повече от половин година, уточни през вчерашния ден центърът.

Израел съобщи, че ударите са ориентирани против позиции на иранските бойци в Сирия и че Иран е изстрелял ракета против следените от Израел Голански възвишения.

Според Израел иранското военно наличие в Сирия е опасност за неговата сигурност.

Вчера израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Израел няма да си затваря очите за актовете на експанзия от страна на Иран в Сирия.

Иран и Хизбула са главните поддръжници на държавното управление на президента Башар Асад от началото на спора в Сирия през 2011 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР