Два взрива избухнаха рано тази сутрин след пожар в складова

...
Два взрива избухнаха рано тази сутрин след пожар в складова
Коментари Харесай

Взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат


Два гърмежа избухнаха рано тази заран след пожар в складова база за муниции в Карнобат. Няма потърпевши при детонациите. Районът е отцепен.

Складовата база е на компанията на българският оръжеен производител и търговец Емилиян Гебрев.

От полицията оповестиха, че към 03.30 ч. тази заран е получено известие за пожар в местността “Чобан дере” край Карнобат. Към мястото на случая се отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи на частни хранилища за предпазване на муниции, ситуирани в местността, които декларирали, че са се изтеглили на безвредно място поради пожара.

Междувременно от склада почнали да се чуват гърмежи, последният от които бил към 05.00 ч. тази заран. Сградата е обезопасена със постоянна ограда и е отдалечена на задоволително разстояние от другите три склада.

Районът навреме е отцепен от полицейски чиновници на районно управление (на МВР) - Карнобат, които установили, че от пожара няма потърпевши хора и не са наранени други постройки.

Към момента на място има един противопожарен екип от РСПБЗН - Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН - Ямбол.

Оглед на местопроизшествието ще се извърши след изцяло затихване на пожара, както и след приключване на период от 72 часа от последния пукот, чут към 05.00 ч. през днешния ден.

Текст и фотоси: Давид Сукнаров





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР