Два центъра за ваксинация заработиха на междинната зона между граничните

...
Два центъра за ваксинация заработиха на междинната зона между граничните
Коментари Харесай

2000 жители на Северна Македония ще се ваксинират в България на двата гранични ваксинационни пункта

Два центъра за имунизация заработиха на междинната зона сред граничните пунктове Станке Лисичково - Делчево и Златарево - Ново село. Всеки работен ден в тях могат да се ваксинират жители на Република Северна Македония. Тъй като мобилните кабинети се намират в междинната зона, на хората няма да им се постанова да влизат в България и надлежно няма потребност да дават негативен PCR тест.

Желаещите да се имунизират ще могат да избират сред " Астра Зенека ", " Пфайзер " и " Модерна ". Вече са се записали малко под 2000 души. Разкриването на мобилните кабинети е по концепция на българския човеколюбец доктор Милен Врабевски и с поддръжката на Министерствата на опазването на здравето, на защитата, на вътрешните и на външните работи, както и на Агенция " Митници ".

" В случая приказваме не просто за родолюбива самодейност, а за работа в комплицирана епидемиологична среда, която включва значително жителите на Република Северна Македония. Имаме 120 хиляди и повече паспорта, т.е. ние сме длъжни да се погрижим за тези жители. Те получават непрестанно дарения, към момента незадоволителни и по тази причина ние взехме решение да създадем този жест по моя самодейност, само че с решение на Министерския съвет, да се погрижим за тях, ние сме длъжни да го създадем ", съобщи доктор Милен Врабевски.

" Има ваксини. Интересът е към имунизацията на " Пфайзер " и тази е най-търсената все още ", сподели още доктор Николина Кръстева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР