Два случая на варианта Мю на COVID-19 са открити в

...
Два случая на варианта Мю на COVID-19 са открити в
Коментари Харесай

В Турция откриха двама с новия Мю вариант на коронавируса

Два случая на разновидността " Мю " на COVID-19 са открити в Турция, сподели здравния министър Фахреттин Коджа, отбелязвайки, че вариантите на вируса Делта и Делта плюс съставляват повече от 90 % от инфекциите в страната.

Вариантът " Мю " или B.1.621 е разпознат за първи път в Колумбия през януари тази година.

„ Не обмисляме налагане на спомагателни ограничения заради новия вид, защото до момента са открити единствено два случая “, сподели министъра.

Официалните данни демонстрират, че дневният брой на ковид случаите към момента са към 20 000.

Броят на случаите в скоро време се чака да намалее, защото повече хора ще получат най-малко две дози ваксини против ковид инфекцията, добави министърът.

Министърът заяви още, че всички регистрирани мигранти в Турция имат право на дози от Covid-19 имунизациите.

„ Ние се обръщаме към всички сирийски мигранти, чийто брой е към 4 милиона да не отсрочват имунизирането. В Турция също има към 160 хиляди регистрирани афганистански мигранти и ние и на тях сме обезпечили нужните дози ваксини. Ако успеем да записваме и открием и другите нерегистрирани към 150 хиляди афганистански мигранти, те също ще бъдат имунизирани “, изясни той.

Към днешна дата в Турция са приложени 100 милиона дози от имунизациите против COVID-19, като към 39 милиона души са получили две дози от имунизацията, което е 46 на 100 от популацията. Повече от 50 милиона души са получили първите си дози.


Коджа увери, че няма проблеми с доставката на ваксини. „ В момента имаме най -малко 30 милиона дози и доставките не престават. “

Той сподели още, че PCR тестванията ще продължат да се оферират гратис в страната.

Междувременно животът в Турция става все по-труден за неимунизираните, защото в този момент се изисква негативен PCR тест, с цел да може да се употребява междуградски превоз или за посещаване на обществени събития, като концерти, кина и театри.


Новата политика за PCR влезе в действие на 6 септември, като част от държавната тактика за поощряване на имунизацията против COVID-19. Това съответства с отварянето на образователните заведения, защото милиони възпитаници се завърнаха в учебните заведения за присъствено обучение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР