Два съперника от бразилския щат Сао Пауло се изправят тази

...
Два съперника от бразилския щат Сао Пауло се изправят тази
Коментари Харесай

Предстои исторически финал за Копа Либертадорес

Два противника от бразилския щат Сао Пауло се изправят довечера на именития „ Маракана “ в спор за трофея в Копа Либертадорес. Става въпрос за Палмейрас и Сантош, а конфликтът е с начален час 22:00 българско време.

Това ще е първият напълно бразилски край в шампионата за последните 15 години. Досегашният притежател на трофея също беше от Страната на кафето. В предходното издание на шампионата Фламенго надделя Ривър Плейт, с цел да победи в Копа Либертадорес. Това беше и първият край в историята на шампионата, който беше избран единствено в един мач. Сега, 434 дни по-късно, Палмейрас и Сантош се изправят един против различен точно на стадиона на Фламенго в Рио де Жанейро.
It's the final today!

Who wins? Santos or Palmeiras?
— Goal (@goal) Ако полуфиналът сред Сантош и Бока Хуниорс беше определян като конфликт сред тимовете на Пеле и Диего Марадона, то тазвечершният край може да бъде наименуван борбата сред Краля и Божествения, надлежно Пеле и Адемир да Гия. Именно Сантош и Палмейрас преобладават в бразилския футбол през 60-те и 70-те години на предишния век, когато щатското състезание на Сао Пауло е възприемано като по-добро от държавното такова. Затова е уместно тъкмо тези два тима да спорят в първия край сред два клуба от въпросния щат.
Río de Janeiro, cidade maravilhosa!

The feeling has taken over ahead of Saturday's clash at the between and!
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) Победа за Сантош би ги направила най-титулуваният бразилски отбор в шампионата с четири трофея от него. Палмейрас пък от дълго време се стремят да завоюват това съревнование за повторно в своята история след 1999-а, когато победиха Депортиво Кали след осъществяване на дузпи. „ Зелените “ обаче имат неприятна статистика от финалите си в Копа Либертадорес. Ако през днешния ден изгубят, това ще е тяхно четвърто проваляне в решаващата среща, което би било антирекорд за клуб в Бразилия. Двамата треньори оферират цялостна диаметралност. Треньорът на Палмейрас Абел Ферейра е единствено на 42 години и работи в бразилския футбол едвам от октомври. За неговия противник – Кука, постът в Сантош е неговият 30-и в треньорската му кариера. Той даже е печелил шампионата – през 2013-а с Атлетико Минейро и с Роналдиньо в състава си.

Who will win the Libertadores final?
— FIFA.com (@FIFAcom) Тъй като Сантош върви едвам 10-и в бразилското състезание, беше голяма изненада това, че тимът в профил Бока Хуниорс на полуфиналите. Едно от локалните издания даваше едвам 4% късмет за „ черно-белите “ в конфликта им против аржентинския колос. Те обаче трансфораха това в мотото „ 4% късмет и 96% религия “, като си осигуриха място на финала със звучното 3:0 на реванша след нулево реми на „ Ла Бомбонера “. Кука е управлявал и Палмейрас, като донесе на отбора купата в бразилското състезание през 2016-а след 22-годишно очакване. Именно той сложи основите на сполучливия интервал на „ зелените “ през последните няколко години и в този момент ще се опита да постави неговия край.
No Brazilian side has won more Copa Libertadores finals than Santos.

No Brazilian side has lost more Copa Libertadores finals than Palmeiras.

It is upon us.
— Squawka Football (@Squawka) Палмейрас, който в профил Ривър Плейт след голяма драма (3:0 като посетител и 0:2 като домакин) е пети в държавния шампионат през този сезон, само че има шансове да направи исторически требъл. Тимът към този момент завоюва щатския шампионат на Сао Пауло през август, а след месец се изправя против Гремио в спор за Купата на Бразилия. Преди това обаче му следва днешния конфликт против Сантош.
Всичко може да се случи в този край. Копа Либертадорес е измежду най-непревидимите надпревари в спорта, като това издание е още по-непредвидимо. Едно е несъмнено – чака ни трогателен мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР