Два руски стратегически бомбардировача Ту-160, способни да пренасят по 12

...
Два руски стратегически бомбардировача Ту-160, способни да пренасят по 12
Коментари Харесай

Два руски бомбардировача „Ту-160“ са летели осем часа над Балтийско море

Два съветски стратегически бомбардировача " Ту-160 ", способни да придвижват по 12 ракети с дребен обхват с нуклеарен заряд, прелетяха над неутрални води на Балтийско море, заяви през днешния ден министерството на защитата на Русия, съобщи Ройтерс.

Според ведомството полетите, траяли осем часа, са били рутинни и при цялостно съблюдаване на регулациите за интернационалното въздушно пространство. Но появяването им е провокирала реакцията на бойните авиации на Финландия, Дания, Полша и Швеция, чиито самолети са ескортирали съветските.

Русия постоянно прави сходни подготвителни полети над Арктика, Атлантическия и Тихия океан, както и над Черно и Балтийско море - дейности, които се възприемат от някои страни от НАТО като неефикасно дрънчене на оръжие, означи Ройтерс. " В избрани стадии от маршрута, самолетът бе ескортиран от изтребители " F-18 " на финландските Военновъздушни сили, " F-16 " на датските и полските Военновъздушни сили, както и от " Saab JAS 39 Gripen " на шведските Военновъздушни сили ", се споделя в известието на съветското военно министерство.

Вчера Русия заяви, че два нейни стратегически бомбардировача " Ту-23М3 " са направили четиричасов обикновен полет над неутрални води на Баренцово и Норвежко море, което е предиздвикало Норвегия да вдигне свои изтребители да ескортират руснаците. Също през вчерашния ден Москва разгласи, че нейни усъвършенствани самолети от Балтийския флот са имали образователни стрелби в Балтийско море.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР