Два протеста се проведоха преди днешното извънредно и последно заседание

...
Два протеста се проведоха преди днешното извънредно и последно заседание
Коментари Харесай

Два протеста изпратиха последното заседание на СОС

Два митинга се организираха преди днешното изключително и последно съвещание на Столичния общински съвет (СОС) в постройката на Столичната община преди края на 2019 година.

Хората от единия митинг недоволстват против идното нарастване на налога за колите, а другите за отчуждаването на парцелите в столицата за 15 стотинки на квадратен метър земя.

Именно на днешното съвещание на общинските съветници би трябвало да се одобряват два документа. Първият е Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за установяване на размера на локалните налози на Столичен общински съвет. Вторият е Доклад по отношение на план-сметка за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране в депа или други уреди на битовите боклуци и за поддържане чистотата на териториите за публично прилагане за 2020 година Размер на такса за битови боклуци за жилищни и нежилищни парцели на предприятия и жители за 2020 година

Протестиращите издигнаха и плакати с надписи, измежду които " Общината ни ограбва ", " Стига сте крали от народа, откраднете от себе си ", " Не наказвайте бедните, за сметка на богатите ", " Не вдигайте налозите на колите " и други. Част от тях започнаха да скандират " Мафия ", а други " посрещнаха " общинските съветници с освирквания.

Демонстрацията се организира при засилено полицейско наличие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР