Два поредни парламента се провалиха да съставят кабинет и отиваме

...
Два поредни парламента се провалиха да съставят кабинет и отиваме
Коментари Харесай

Халил Летифов: Трябва да сложим край на разделението

Два следващи Народното събрание се провалиха да сформират кабинет и отиваме на трети парламентарни избори тази година, което е казус. Това съобщи пред Българска национална телевизия Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи. Разделителните линии не водят до нищо положително, опълчването ни докара до неспособност за разговор и оттова до сформиране на държавно управление, счита депутатът. Той акцентира, че Движение за права и свободи не взе участие в оповестяването на разделения.

Според него позитив в актива на 46-ия парламент е актуализацията на бюджета - отпущането по 120 лв. на пенсионерите за трите месеца до края на годината, както и помощта за бизнеса, туристическия отрасъл, превозвачите. Летифов акцентира приноса на Движение за права и свободи за приемане на тези значими за хората ограничения в обстановка на ценови напън и коронавирус рецесия.

Като поучения от последните два Народното събрание Летифов уточни значимостта да се откри разговор сред партиите и институциите.

Не е изключено Движение за права и свободи да издигне претендент за президент, това ще стане ясно в идващите 2-3 седмици.

На политическия терен има място за всички. Важни са обаче задачите на обществото. Така Летифов разяснява упования нов политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР