Два пъти уволнената полицайка Симона Радева умишлено прикрила джигита Георги

...
Два пъти уволнената полицайка Симона Радева умишлено прикрила джигита Георги
Коментари Харесай

Симона прикрила Семерджиев два пъти за ден

Два пъти уволнената полицайка Симона Радева съзнателно прикрила джигита Георги Семерджиев в деня на жестоката злополука на бул. “Черни връх “, при която починаха две млади дами предишното лято. 

Това излиза наяве от претекстовете на Административен съд София-град, който отхвърли жалбата на Радева против уволнението й от Министерство на вътрешните работи. Към делото е приложена информация по разказа на Столична дирекция на вътрешните работи, въз основа на която дисциплинарната комисия наложила най- тежкото наказване на Симона, написа Телеграф.

Според дисциплинарната комисия първия път, когато Радева е прикрила Семерджиев, е било няколко часа преди злополуката с жертви на „ Черни връх “.

На 5 юли сред 17 и 18 часа Симона се е возила в джипа на Семерджиев, който съзнателно провокирал ПТП на Околовръстното в София, след което избягал. Вместо да рапортува на сътрудниците си, че е станала очевидец на нарушаването, тя замълчала.

„ Бездействието на служителката е довело до случая, настъпил след това към 23,00 ч., при което са починали две лица “, заключава наказващият орган.

По- късно, когато тежката злополука с две жертви към този момент е реалност и Семерджиев помолил Радева да му занесе стълба, с цел да се качи в дома си, до момента в който половин Министерство на вътрешните работи го търси, Симона още веднъж е съзнавала, че подкрепя лице, направило нещо нелегално.

Именно поради това тя предиздвикала двамата чиновници на Семерджиев, които й помагали в преместването на стълбата, да смъкват номерата на автомобила й. Причината - да не се разбере, че колата й е била пред дома на джигита. 

С дейностите и бездействията си Радева погазила цели пет члена на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. В претекстовете си АССГ написа, че „ действията на жалбоподателката, в качеството й на държавен чиновник от Министерство на вътрешните работи, са мощно укорими, съществено уронват престижа на службата “.

Освен това държанието й е довело до загуба на доверие в полицейската институция. Така магистратите отсичат, че уволнението й е изцяло законосъобразно и е единственото допустимо наказване.

Освен това Радева е наказана да заплати 100 лв. на Столична дирекция на вътрешните работи за юрисконсултско заплащане.

Тя може да апелира решението на съда пред Върховен административен съд. Все още не е ясно дали с изключение на дисциплинарна Радева ще понесе и наказателна отговорност за дейностите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР