Два от седемте късометражни филма, обединени в пълнометражния 7“, си

...
Два от седемте късометражни филма, обединени в пълнометражния 7“, си
Коментари Харесай

Златна роза за Пловдив: Нина и Дом с награди от Варна

Два от седемте късометражни кино лентата, обединени в пълнометражния „ 7 “, си потеглят от фестивала във Варна с награди! Международното жури за късометражни филми с ръководител Андрей Паунов (България) и членове Ана Вълчанова (България) и Йошико Минекава (Япония), отличиха кино лентата на реж. Христо Симеонов „ Нина “ с огромната премия Златна роза за „ Успешната симбиоза сред достоверност и въображение. За нежното и почтено отношение към героите. “, а „ Дом “ на реж. Димитър Кутманов със Специален диплом за „ Поетичния взор в гонене на изгубеното време. “

" Наградата Златна Роза’2019 за късометражен филм е доста непредвидена за мен, освен тъй като я печелим за 3-ти път, само че тъй като постоянно си мисля, че има по-добри филми от нашия. Надявам се в скоро време късометражното кино да откри своя път и към телевизионните екрани, и българските малките екрани да проявят интерес към програмиране на късометражни филми, обръщам се в частност към Българска национална телевизия, като държавна телевизия. Нито един от късите филми, по които съм работил, не е бил предаван в българския ефирен ефир. По света късото кино от дълго време е намерило непрекъснато програмиране на дребния екран. ", споделя режисьорът Христо Симеонов във връзка премията.

“Радвам се, че и двете награди за късометражни филми отиват при филми от омнибуса ”, споделя отличеният със Специален диплом режисьор Димитър Кутманов.

Филмът-омнибус „ 7 “, сплотяващ седемте късометражни кино лентата, основани от седем режисьорски екипа от младото потомство в българското кино, изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и древен град Пловдив. Те бяха снимани там през 2018 година като част от артистичната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и осъществени с поддръжката на общинска фондация „ Пловдив 2019 “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР