Два от петте региона у нас влязоха в Етап 3

...
Два от петте региона у нас влязоха в Етап 3
Коментари Харесай

Два региона влязоха в Етап 3, въвеждат се нови ограничения

Два от петте района у нас влязоха в Етап 3 от новия Коронавирус проект. Това са район 1, в който попадат София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил и Благоевград, и район 5, който обгръща Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Това демонстрира картата на заетостта на интензивните кревати.

В двата кръстера към този момент над 70% от интензивните кревати са заети. Това постанова и въвеждането на нови ограничения там. От през днешния ден присъствен образователен развой се реализира за 50% от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с ежеседмична ротация. Въвеждат се ограничавания до 50% в капацитета/работната площ/броя лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве. Въвежда се работно време до 22 часа и условие за зелен документ за заведенията.

Задължително се вкарва отдалечена форма на работа, където е допустимо, и съществуване на зелен документ и очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз.

Припомняме, че още през вчерашния ден от Асоциацията на заведенията сигнализираха, че няма да съблюдават новите ограничавания, защото те обричат на банкрут сектора. По този метод те ще стачкуват спокойно.

„ Персоналът на заведенията е имунизиран съвсем на 100%. Искат да оставят имунизираните хора на улицата, без работа. Няма да съблюдаваме работното време, което се постанова, защото нямаме друга алтернатива. От 6 месеца сигнализираме, че ще пристигна тази вълна на ковид и, че нещо такова ще се случи, само че не бяхме чути”, изясни ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Регион 4, в който попадат Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, също се чака да влезе в Етап 3 до дни. Същата е прогнозата и за район 2, обхващаш Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Същевременно междинната заболеваемост в страната продължава да се повишава и към този момент е 1505.07 на 100 000 души, демонстрират данните на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). В Пловдивска област е 1 465 на 100 000 население. За миналото денонощие новите случаи в региона са 1 212, с което от началото на пандемията общо доказаните са 79 530.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР