Два от общо шестте общински диагностично-консултативни центъра във Варна отчитат

...
Два от общо шестте общински диагностично-консултативни центъра във Варна отчитат
Коментари Харесай

Кои общински дружества във Варна са на загуба и кои на печалба

Два от общо шестте общински диагностично-консултативни центъра във Варна регистрират негативен финансов резултат за миналата 2022 година. Останалите четири приключват интервала на облага.

Това стана ясно на съвещание на комисията по благосъстоятелност и стопанство, на която бяха прегледани и признати годишните финансови доклади на общински сдружения, съобщи кореспондент на Moreto.net.

С негативен резултат е ДКЦ „ Св. Клементина “ и ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ .

И при двете загубата е над 100 хиляди лв. . Първият център е вложил над 200 хиляди лв. в поправки и закупуване на инсталация. Основният проблем, който продължава да стои пред ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ е обвързван със сградния фонд, който се нуждае от главен ремонт.

Трудности с поддържането въз основата си регистрират и от ДКЦ 3 . Успели са със лични средства да извършат покривен ремонт на едно от четирите тела, само че покривите на останалите три остават в плачевно положение. Въпреки вложението здравното заведение бележи позитивен финансов резултат и излиза на облага.

На плюс е и ДКЦ 4, а също и ДКЦ „ Чайка “ , в което до края на месеца ще бъдат завършени дейностите по саниране на постройката.

На идващ стадий управлението на ДКЦ „ Чайка “ възнамерява проучване за полагане на слънчеви панели върху покрива. Освен това се планува ремонт на така наречен Бараки, както и създаване на две спомагателни структури вид „ преместваеми “, в които да могат да се обособят спомагателни медицински пространства.

Положителен финансов резултат бележат и общинските сдружения „ Училищно и столово хранене “ ЕАД, " Дворец на културата и спорта " ЕАД, „ Пазари “ ЕАД и „ Обреди “ ЕООД.

На минус с 2 млн. лв. е „ Градски превоз “ .

От „ Обреди “ споделят, че постъпленията от траурни действия са по-малко поради по-ниската смъртност през годината, само че за сметка на това има растеж в приходите от радостни действия. Продължава да стои казусът с неналичието на задоволително места в гробищните паркове.

Вече е сложено новото осветяване в зала „ Конгресна “, тъй че да дава отговор на условията за осъществяване на интернационалните спортни събития. Работи се и по избора на реализатор за създаване на паркинг с няколко стотин места.

Разглеждането на доклада на " Стадион " Спартак " бе отсрочено за последващо съвещание на комисията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР