Два от най-големите британски всекидневници - Гардиън и Индипендънт, предупреждават

...
Два от най-големите британски всекидневници - Гардиън и Индипендънт, предупреждават
Коментари Харесай

Гардиън и Индипендънт: Бъдещето на Обединеното кралство е поставено на карта

Два от най-големите английски всекидневници - " Гардиън " и " Индипендънт ", предизвестяват своите читатели, че в идните на 12 декември парламентарни избори на карта е сложено бъдещето на Обединеното кралство.

" Вие несъмнено няма и да разберете, че тези избори може да слагат началото на разпада на държавния ни съюз, тъй като никоя от огромните общонационални партии даже не загатва тази заплаха в предизборната си акция ", написа " Гардиън " в авторска публикация.

Ако консерваторите, считани за любимци, завоюват болшинство на 12 декември, те ще разгласят, че са получили мандат " да осъществят Брекзит ". В резултат на това поражда напълно действителната опция към времето на идващите избори, предстоящи през 2024 година, Обединеното кралство към този момент да не съществува във типа, в който го познаваме. Дотогава Шотландия може към този момент да е гласувала в референдум да стане самостоятелна страна. Северна Ирландия може да е гласувала за обединяване с Република Ирландия. Това обаче надали можете да го чуете в сегашната предизборна акция, показва вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

В телевизионния спор сред водачите на двете основни партии - Борис Джонсън на консерваторите, и Джереми Корбин на лейбъристите, имаше доста разногласия на тематика Брекзит. Но нямаше никаква полемика по отношение на последствията от Брекзит за тези съставни елементи на Обединеното кралство - Шотландия и Северна Ирландия, които не гласоподаваха за него.

Не бе казана нито дума за резултата от Брекзит върху съществуващите и неразрешени разделения в Ирландия. И това бе изумително. През последните три години точно ирландският въпрос бе сърцевината на пререканията за Брекзит. Сега обаче водачите на двете основни английски партии като че ли внезапно не помниха за това, сякаш Ирландия просто е престанала да съществува - и това не се случва за първи път в английските политически диспути, показва " Гардиън ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР