Два от големите пожари в Хасковска област - в землището

...
Два от големите пожари в Хасковска област - в землището
Коментари Харесай

Овладени са два от големите пожари в Хасковска област, продължава борбата с огъня до Дъбовец

Два от огромните пожари в Хасковска област - в землището на селата Сусам, Татарево и Гарваново в общините Минерални бани и Хасково и край село Румелия, община Маджарово са овладени. Това оповестиха от регионалната противопожарна работа. Тяхното локализиране ще продължи до крайното им ограничение. Тези огнища към сутринта през днешния ден бяха още дейни.
Продължава да е тежко ситуацията с горския пожар в Източните Родопи - този край селата Дъбовец, община Любимец, Малки воден, община Маджарово, и връх Шейновец, допълниха огнеборците. Гасенето на смесена гора в региона е мъчно поради тежък терен и вятър. На този фронт на огненото злополучие от сутринта оказват помощ и военнослужещи, както и тежка верижна техника, която прокарва просеки. Пожарът се разгръща на към 4000 декара повърхност.
Днес там бе и шефът на Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов. Той сподели, че в страната се работи по 37 пожара, множеството от които са овладени. 
В Хасковска област от през вчерашния ден е в действие бедствено състояние, оповестено със заповед на Красимир Ангелов - до през днешния ден регионален шеф. 
От обяд до късния следобяд бяха регистрирани над осем пожара. Сред вредите с изключение на горски фонд, неожънати ниви и друго селскотостопанско имущество са четири постройки в село Малки воден и стопанска сграда в село Георги Добрево, община Любимец.      
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР