Два нови холивудски филма се снимат в Солун. Снимките на

...
Два нови холивудски филма се снимат в Солун. Снимките на
Коментари Харесай

Солун привлече две нови холивудски продукции

Два нови холивудски кино лентата се снимат в Солун. Снимките на Red Sonja – научна фантастика и екшън римейк на кино лентата от 1985 година с присъединяване на Бриджит Нилсен и Арнолд Шварценегер, започнаха преди седмица, до момента в който тези на Dirty Angels, в който ще забележим българската звезда Мария Бакалова в ролята на първокласен войник, ще са с начало през първата десетдневка на декември.

Снимките и постпродукцията на Red Sonja, която включва сглобяването, дублажа и прибавянето на специфичните звукови и образни резултати, се извършат в студио Thermi в Солун, написа през днешния ден Greek Reporter. Продуцентът на лентата Робърт Ван Норден разгласи, че продукцията, която се приготвя от предходната година, ще коства към 5 млн. евро.

Преди месец завърши снимането на главните фрагменти на кино лентата по едноименния комикс в Nu Boyana Studio на Millennium Media в София. Главната роля е поверена на Матилда Лутц, на която партнират Уолис Дей и Робърт Шийхан. Актьорския състав допълват Майкъл Биспинг, Мартин Форд, Елиза Матенгу и Катрина Дърден.

Dirty Angels, също план на Millennium Media, е екшън на режисьора Мартин Кембъл с присъединяване на Ева Грийн. Освен в солунското студио, екипът ще снима на Халкидики, Асвестохори и в един от регионите на Солун Перея.

„ Този ​​филм коства 35 млн. евро, от които 25 милиона ще бъдат изхарчени тук, в нашия район. Само за този филм ще бъдат открити най-малко 250 нови работни места. Снимките в Гърция ще продължат три месеца. След това филмът ще бъде приключен в Мароко, само че постпродукцията още веднъж ще е в Солун “, подчеерта регионалният шеф на Централна Македония Апостолос Цицикостас.

През последните години Гърция притегли редица огромни холивудски продукции, с помощта на тласъците, които предложиха управляващите, като да вземем за пример 30% данъчни облекчения. Само през предходната година в страната бяха снимани 18 интернационалните летни. Сред тях са The Expendables-4  на режисьора Скот Уо с присъединяване на Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Меган Фокс, Тони Джаа и Анди Гарсия и филмът на Netflix  The Lost Daughter, чието деяние се развива на спиращия дъха остров Спецес, Гърция.

През март 2022 година солунският площад Емпориу в Лададика бе фон на фотосите на „ Зидарят “, в който вземат участие  Нина Добрев и Арън Екхарт.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР