Два музейни комплекса - единият за съществувалата преди повече от

...
Два музейни комплекса - единият за съществувалата преди повече от
Коментари Харесай

Откриха два музейни комплекса в Кочериново, Симеон Сакскобургготски беше гост

Два музейни комплекса - единият за съществувалата преди повече от половин век Рилска железница, другият за фабриката за мукава и хартия, работила до 1946 година, бяха открити в квартал Бараково до град Кочериново, оповестява БНР.

И двете експозиции са основани след няколкогодишен труд и напъните на преподавателя в Националната художествена академия Методи Панайотов.

Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита, посланици и дипломати от задачите в София, откриватели, туристи, локални жители, разгледаха с интерес възобновената част от железницата - реставрирана комбинация от локомотив и 8 вагона, уреди, употребявани по поддържането на релсовия път до Рилския манастир, както и фотодокументални материали.

Балабановата фабрика е била върху 330 декара повърхност. Една част от индустриалните пространства, част от оборудванията са показани в съвсем достоверния им тип. Развълнуван, Симеон Сакскобургготски изрази възхищението си от дългогодишния труд и напъните по съставянето на музейните комплекси при Бараково.

„ Цялата самодейност е просто нещо необикновено. Дай Боже да се съхранява в този момент и да идват да го посещават хората. За мен това е доста значимо ", разгласи някогашният министър председател и престлонаследник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР