Два месеца след нападението физически съм по-добре, стоя на краката

...
Два месеца след нападението физически съм по-добре, стоя на краката
Коментари Харесай

Факелно шествие в Благоевград призова Да спрем насилето над жени!

Два месеца след нападението физически съм по-добре, заставам на краката си, към този момент няма да виждам с едното си око, само че доста по-жестока е психическата контузия и това да повярваш, че е допустимо някой по този начин брутално да посегне върху живота ти , сподели пред публицисти довечера Стефка Терзийска.

Тя благодари за цялата поддръжка, която е получила през миналите два месеца. Идеята на това събитие, което инициирахме, е предизвикано от една страна от случая с мен и това, че желаеме да изразим зов към институциите, които досега си свършиха безукорно работата, само че желаеме нещата да бъдат доведени до своя край и да се осветли кой е същинският гарант , сподели още Терзийска. Тя добави, че факелното шествие е израз на поддръжка и към всички дами, които са били на нейно място, само че се опасяват да приказват и да се извърнат към институциите.

В поддръжка на нападнатата жена пристигнаха десетки поданици на града, които шестваха от улица " Илинден ", до постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград и оттова до Съдебната палата . Тук сме да изразим поддръжката към Стефка и към всички жертви на домашно принуждение, които в последните години са прекомерно доста, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Катя Бабунска, която поддържа митинга довечера.

" Надяваме се с днешния митинг да кажем " стоп " на насилието и най-много да има бързи, съответни и обективни присъди за всички, които си разрешават да го правят ", добави младата жена.

В поддръжка на Стефка Терзийска и на потърпевшите от принуждение хора през днешния ден пристигнаха и представители на локалната власт, измежду които общински съветници от Благоевград, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков и кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Радослав Тасков сподели, че участва в качеството си на жител и се надява всички присъстващи да дадат явен знак, че никой няма да толерира такова принуждение, без значение дали става въпрос за престъпен случай или за домашно принуждение. На въпрос за концепцията на Тасков за основаване в Благоевград на спешен център за потърпевши от домашно принуждение, ръководителят на Общинския съвет сподели, че в границите на сегашния мандат ще упорства да бъде основан подобен център и работата по това ще продължи.

Трябва да демонстрираме съпричастност, в случай че не престават да се случват такива неща, не приказва добре за нацията, сподели кметът на Симитли Апостол Апостолов. На въпрос какво общините могат да направя по отношение на центрове за отбрана на потърпевши от принуждение, Апостолов разяснява, че това е нещо, което общините могат да предизвикват през националното си съдружие.

" Трябва да има по-голяма съпричастност, за жалост повече се мисли, когато нещо се случи в нашите общини, а би трябвало да се поддържаме всички дружно ", уточни кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР