Два месеца след началото на войната офанзивата предизвика подновени тревоги

...
Два месеца след началото на войната офанзивата предизвика подновени тревоги
Коментари Харесай

Ударите по южния край на Газа всяват страх в една от последните зони, в които хората могат да избягат

Два месеца след началото на войната офанзивата провокира възобновени паники в интернационален мащаб, като генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш употребява рядко упражни пълномощия да предизвести Съвета за сигурност за идна „ филантропична злополука “ и прикани членовете да изискат преустановяване на огъня.

Съединените щати приканиха Израел да ограничи смъртните случаи и разселването на цивилни, заявявайки, че прекалено много палестинци са били погубен, когато заличи огромна част от град Газа и севера.

Но администрацията на президента Джо Байдън, която даде обещание непоколебима поддръжка за Израел, наподобява евентуално ще блокира всяко такова изпитание на Организация на обединените нации за прекъсване на боевете.

Израел споделя, че би трябвало да смаже военния потенциал на Хамас и го отстранява от власт след офанзивата от 7 октомври, която разпали войната. Войски навлязоха в Хан Юнис, вторият по величина град в Газа, който израелските управляващи описаха като център на тежестта на Хамас - нещо, което преди този момент споделиха, че е в град...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР