Два месеца след като Русия нахлу в Украйна, американците са

...
Два месеца след като Русия нахлу в Украйна, американците са
Коментари Харесай

Американците подкрепят помощта за Украйна, но не искат война с Русия

Два месеца откакто Русия нахлу в Украйна, американците са решителни в поддръжката си за нападнатата страна, като огромното двупартийно болшинство поддържа засилените наказания против Русия и поддържа военната и филантропична поддръжка за украинците, съгласно The Washington Post.

Като цяло 73 % споделят, че Съединените щати оказват помощ колкото е належащо или прекомерно малко, на Украйна. В същото време 72 % се опълчват на директните военни дейности на Съединени американски щати против съветските сили , до момента в който 21 % поддържат концепцията. Дори измежду тези, които споделят, че Съединените щати вършат прекомерно малко, с цел да поддържат Украйна, 57 % се опълчват на директните военни дейности, нещо, което президентът Байдън сподели, че не се разисква, като неведнъж предизвестява, че.

Констатациите демонстрират, че политиките на Байдън значително отразяват желанията на американците, когато става въпрос за съветската инвазия. Байдън непрестанно усилва военната и филантропична помощ за Киев — той изиска от Конгреса в четвъртък още — като в същото време стяга постоянно глобите против Москва. Но той също по този начин побърза да подчертае, че няма да изпрати американци в Украйна или да предприеме други дейности, като въвеждане на неразрешена за полети зона, които могат да доведат до директен боен конфликт с Русия.
 Русия предизвести публично Съединени американски щати против износа на оръжие за Украйна
Русия предизвести публично Съединени американски щати против износа на оръжие за Украйна

Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон

Въпреки необятната поддръжка за глобите, те сътвориха политически проблем за Байдън и други демократи, защото доведоха до повишение на цените на газа и горивата.

Около 2 от 3 американци, или 66 %, споделят, че са загрижени за глобите, които способстват за по-високите разноски за храна и сила вкъщи. Но даже измежду тези, които са загрижени, че глобите подтикват инфлацията, 64 % поддържат увеличението им.

Байдън се опита да приготви нацията за финансовата вреда, произлизаща от рецесията в Украйна, обвинявайки за това съветския президент Владимир Путин и и приписвайки му отговорността за покачването на цените по бензиностанциите.

Американците са необятно разтревожени от ескалацията на спора, като 81 % споделят, че се опасяват, че войната ще се популяризира в други европейски страни, 80 % са загрижени за присъединяване на американските сили в борбите и 80 % са загрижени за потреблението на нуклеарни оръжия от Русия. Петдесет % споделят, че са " доста загрижени " поради нуклеарните оръжия.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия
Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати не одобряват безгрижно съветски закани с нуклеарни оръжия

Но към този момент не виждат доста доказателства, засилващи тази угриженост

Одобрението на Байдън за държанието им по време на войната в Украйна - както и за оправянето му с пандемията - оказа помощ за подсилване на общия му рейтинг, който се усили с пет пункта от 37 % през февруари до 42 % в новата анкета. Все отново Байдън остава солидно в негативна зона, като 52 % не утвърждават работата му на фона на непрекъснатите опасения за стопанската система.

В четвъртък Байдън прикани за трагично увеличение на помощта за Украйна, като прикани Конгреса да одобри нов пакет от разноски от 33 милиарда $, който включва военна и филантропична помощ.

Искането спомагателна помощ пристигна в миг, когато Съединените щати са решили, както се изрази министърът на защитата Лойд Остин, че Украйна " може да завоюва - те могат да завоюват, в случай че имат вярното съоръжение, вярната поддръжка ". Помощта ще се гласоподава, когато боевете се изместват към източната част на страната и се чака да продължат дълго.
 Остин за съветската нуклеарна изразителност: Опасна и безполезна
Остин за съветската нуклеарна изразителност: Опасна и безполезна

Той припомня, че никой не желае нуклеарна война и никой няма да я спечели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР