Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна

...
Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна
Коментари Харесай

Два медала за България на финалите на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул

Два медала завоюваха българските състезатели на Балканските игри по спортна гимнастика, който се организират в турския град Истанбул.

Никол Соколова взе сребърното отличие на финала на греда при девойките. Състезателката на СКГСФ " Стрийт Уоркаут България " получи за своето осъществяване 11.200 точки, като позволи да бъде изпреварена единствено от представителките на Хърватия Мила Припич (11.300 точки). Също втора е Мира Хуркес от Унгария с 11.200 точки.

При младежите Майкъл Дунев от СКГ " Йовчев-Дунев " се подреди трети на финала на земя. Синът на олимпийския вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев беше оценен от съдиите с 12.550 точки, което се оказа задоволително за бронзов орден. Другият българин на този апарат в топ 8 Наско Миков от ГСК " Пирин Благоевград 2011 " приключи на шеста позиция с 12.150 точки.

На финала на кон с гривни малко не доближи на Максим Казанджиев да се подреди измежду призьорите. Гимнастикът на ГСКСП " Гераниум " получи 11.950 точки и остана четвърти. Другият българин в този край Никълас Наков е шести с 11.400 точки. На финала на халки Казанджиев е пети с резултат от 12.050 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР