Два мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се

...
Два мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се
Коментари Харесай

ЦСКА поглежда към върха, Ботев Пловдив и Пирин с важна битка

Два мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в събота, 15-ти октомври.

В ранния дуел от 17:00 часа тимовете на Ботев Пловдив и Пирин Благоевград се изправят във значима борба в дъното на таблицата. И двата отбора имат проблеми от началото на сезона, като " канарчетата " заемат 13-та позиция с 10 точки, до момента в който " орлетата " са предпоследни със скромния актив от 8 точки.

Джеймс Етоo се завръща и ще бъде разполагаем, Бисер Бонев също се включи в подготвителните занимания с главната група от футболисти, след пропускане на последните срещи на “канарчетата ”. Тодор Неделев продължава своето възобновяване. Любимецът на “жълто-черната ” аудитория взе участие в част от заниманията на главната група футболисти, само че към момента организира и се придържа към повече самостоятелни занимания. Станислав Работов също продължава своето възобновяване с медицинския щаб на Ботев.

За " орлетата " отвън проектите за идния мач остава полузащитникът Красимир Станоев, който продължава възобновяване си от мускулна контузия. В групата се завръща бранителят Христофор Хубчев, който изтърпя наказването си за насъбрани картони в предишния кръг.

В късната среща ЦСКА посреща Хебър Пазарджик на стадион " Българска войска " от 19:15 часа. " Червените " записаха загуба от Лудогорец в последния си мач, само че все пак ще имат шанса да оглавят класирането при триумф над Хебър. " Армейците " заемат трето място в класирането с 25 точки, две по-малко от водача ЦСКА 1948, до момента в който отборът от Пазарджик е на 12-та позиция в подреждането с 10 точки.

Пазарджиклии ще запишат своя мач №100 в българския футболен хайлайф. Тимът ще бъде лишен от услугите на най-малко двама от състезателите си за идния дуел против ЦСКА в София. Заради контузии от друг темперамент визитата в София за Хебър сигурно ще пропуснат Хлеб Бухал и Мауро Секейра. Късен фитнес тест пък ще дефинира дали Мартин Михайлов и Олексий Лобов ще попаднат в групата за дуела с “армейците ”. Наказани играчи по традиция няма, а Владимир Манчев ще се изправи за първи като треньор против ЦСКА, за който има 132 като футболист и близо 50 като помощник-треньор.

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич остави отвън групата двама футболисти. Това са Дауда Бамба и Мено Кох. Нападателят Бамба изпитва леки проблеми, поради които пропусна и мачовете на своя тим с Пирин и Лудогорец. Защитникът Мено Кох пък остана на аварийна пейка в Разград, а в този момент отпадна и от 18-те на сръбския експерт. Сред тях се завръща неговият съотечественик Брадли де Нойер, който също не игра против Пирин и Лудогорец поради контузия. За първи път в групата на ЦСКА попадна последното лятно попълнение Симеон Александров. Юношеският национал е с огромни шансове да дебютира с алената фланелка, а същото се отнася и за колумбиеца Марселино Кареасо. След изтърпяно наказване в състава се завръща Иван Турицов.

В исторически проект двата тима са изиграли единствено 6 мача на турнирно равнище, като всичките са извоювани от ЦСКА. Първият конфликт е изигран на 16 август 1989 година, сряда в София, като това е и дебютен мач за Хебър в елита. Двата тима са изиграли и няколко дуела за другите купи, като в тях още веднъж очебийно преимущество има ЦСКА, който печели шест дуела, един път приключва на равно и единствено в един Хебър печели успеха. Единствената победа, която Хебър съумява да запише против ЦСКА в формален мач е на 27 ноември 1979 година, в мач от шампионата за Купата на Съветската Армия. В реванша ЦСКА взема своето и след безапелационна победа с 4:1 продължава напред в шампионата.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР