Два красиви столични квартала ликуват, защото скоро ще имат метро.

...
Два красиви столични квартала ликуват, защото скоро ще имат метро.
Коментари Харесай

Два красиви столични квартала ликуват, защото скоро ще имат метро

Два красиви столични квартала ликуват, тъй като скоро ще имат метро.

В най-кратки периоди стартира строителството на разширението на третата метролиния през кварталите " Гео Милев ” и " Слатина ” до " Цариградско шосе ” и Окръжна болница. Това става факт, откакто Върховният административен съд отхвърли жалбите, които отложиха старта на дейностите с към 6 месеца. Новината заяви пред " Телеграф " кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът изясни, че новата права ще е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции, като последната ще е   " Окръжна болница ". Тя съобщи, че в този момент единствено се чака да бъде издадено разрешението за градеж и изрази вяра, че още преди края на годината ще стартира строителството. Фандъкова увери, че строителството е обезпечено и новата права ще се построява със лични пари на общината, както и с такива от страната, която всяка година дава по 40 млн. лв..

" Пари имаме, чакахме делата ", сподели Фандъкова. Участъкът ще обезпечи връзка през центъра на " Младост 1 ” и " Цариградско шосе ” със западните квартали " Овча купел 1 и 2 " и " Горна баня ”, както и с другите две метролинии. Чрез тях жителите на източните квартали ще имат бърза връзка с Централна жп гара, летището и центъра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР