Два изгубени портфейла в Шумен бяха върнати на собствениците им

...
Два изгубени портфейла в Шумен бяха върнати на собствениците им
Коментари Харесай

Два изгубени портфейла бяха върнати на собствениците им в Шумен


Два изгубени портфейла в Шумен бяха върнати на притежателите им през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. 

Далия Великова и Мария Кондова от 4 „ А “ клас в Средното учебно заведение „ Йоан Екзарх Български “ в Шумен в обедните часове през днешния ден намерили портмоне на пешеходната алея до учебното заведение, в което се образоват. Те незабавно се обадили на телефон 112 и на място дошъл полицейски екип от Шумен. Дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която открила неналичието му и решила да се върне по пътя, по който предходна преди този момент. Децата ѝ предали портмонето. 

Още един портфейл е открит в Шумен и предаден на притежателя му през днешния ден. В ранните следобедни часове на деня 49-годишната Даниела Христова посетила полицейското ръководство в Шумен, с цел да съобщи открит мъжки портфейл с над 500 лв., с персонални документи, кредитни и дебитни карти. Жената намерила портфейла на паркинга на пл. “ Кристал “ в регионалния град, малко към 23:00 часа, в Деня на християнското семейство - 21 ноември. 

Полицейски чиновници се свързали със притежателя на портфейла и дамата му го предала. Развълнуван, 30-годишният Юджел Басри от село Загориче ѝ благодарил, като показа, че не очаквал портмонето му да бъде върнато. „ Дъщеря ми е съвсем на Вашата възраст, знам какво е прекарването и какъв брой е неприятно, тъй като тя също е губила документи и телефон, които не се откриха “, споделила Христова при предаването на портфейла, представена от пресцентъра на полицията в Шумен. 

ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен изрича специфични благодарности към четвъртокласничките Мария Кондова и Далия Великова, както и към Даниела Христова - за доблестните им действия, които са образец за обществото, допълват от пресцентъра на полицията.  

Момче на 12 години откри и съобщи в полицейското ръководство в Шумен на 25 август портфейл с две персонални карти, четири дебитни карти и стотинки. Момчета на 12 и 14 години от регионалния град пък откриха мъжки портфейл с документи, парична сума и мобилен телефон, след което ги предадоха в полицията в регионалния град на 18 август. На 22 юли 11-годишно момиче от Шумен също откри и върна, за втори следващ път, портмоне с документи и пари. През юни тя и приятелката ѝ откриха в региона на Томбул джамия портмоне с документи, карти за разплащане и пари, което също предадоха в полицията, припомниха за Българска телеграфна агенция от ОД на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР