Два големи горски пожара в южната част на атлантическото крайбрежие

...
Два големи горски пожара в южната част на атлантическото крайбрежие
Коментари Харесай

Горските пожари в Южна Франция и в някои части на Италия продължават да се разрастват

Два огромни горски пожара в южната част на атлантическото крайбрежие на Франция се разрастват, макар напъните на пожарникарите през последната седмица да овладеят естествените бедствия, съобщи ДПА.

Снощи пламъците са опустошили още 300 хектара площи, оповестиха управляващите в департамента Жиронд.

В непосредственост до Ландирас и Тест дьо Бюш, южно от град Бордо, са изпепелени общо 20 600 хектара. Очаква се през днешния ден президентът Еманюел Макрон да посети Жиронд.

Силните ветрове и сушата в някои елементи от Франция подклаждат и други горски пожари, в това число на западния полуостров Бретан, където огънят обхвана над 1700 хектара гори покрай Браспар. Това наложи евакуацията на стотици локални поданици.

Огнената буря продължава да се популяризира и в няколко области в Италия. Засегнати са 14 града, измежду които столицата Рим, Милано и Флоренция, заяви Ройтерс.

В северната област Тоскана тази нощ се е наложило да бъдат евакуирани 500 души, откакто пламъците доближили няколко села и предизвикали детонации на резервоари с полутечен природен газ.

Жителите на североизточната област Фриули-Венеция Джулия бяха призовани да останат по домовете си поради гъстия пушек от горски пожар, избухнал през вчерашния ден в региона Карст, който е ситуиран на границата с Хърватия и Словения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР