Два дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие

...
Два дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие
Коментари Харесай

Карен Хачанов е с горещ характер и обича баскетбола

Два дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година - тенис шоуто Sofia Open. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец" е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2019". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!
 Министър Кралев откри Европейската зимна купа по тенис за юноши
Министър Кралев откри Европейската зимна купа по тенис за юноши

Тенисът е един от най-бързо разрастващите се спортове в България

Карен Хачанов е №11 в международната класация и ще дебютира на Sofia Open. Въпреки че към момента е много млад, 22- годишният руснак към този момент съумя да завоюва сърцата на милиони почитатели по целия свят с неповторимата си техника на корта.

Карен е роден на 21 май 1996 година в Москва. Корените му са от Армения, само че самият той не е живял там. Често обаче посещава страната за отмора или задължения свързани с тениса. Дядото на Хачанов по бащина линия е роден и дълго време живее в Ереван. По-късно той отива в столицата на Русия, където се придвижва с цялото си семейство. Майката на Карен работи в медицината, а татко му е някогашен волейболист на професионално равнище. Майка му също е правила опити в разнообразни дисциплини, само че като дилетант. Така че не е изненадващо, че в такова интензивно семейство е роден популярен тенисист.

От ранна възраст Карен се възпламенява по баскетбола и тази обич продължава и до през днешния ден. Когато е на на три години, родителите му го записват да тренира тенис. Дядото упорства детето да последва стъпките на майка си и да следва медицина, само че Карен съумява да убеди роднините си, че ще свърже живота си с професионалния спорт. На 7-годишна възраст той към този момент е твърдо решен да се развива в тениса.

През 2008 година Карен израства с цели 12 сантиметра. Такива промени в организма въздействат мощно върху координацията на придвижванията. Но той не се отхвърля и стартира да тренира още по-усърдно, с цел да свикне с тялото си. Бащата на младежа споделя, че като младеж е имал парещ манталитет, което постоянно е водело до прояви на яд по време на мачове му. Той чупи ракети и не се държи подобащо със съдиите. Но с течение на времето съумява да успокои пристрастеността си и стартира да приема доста по-спокойни неуспехите.

Негови идоли в детството са Марат Сафин и Хуан Мартин дел Потро. През 2013 година Хачанов печели Европейското състезание за младежи до 18 години. На възраст от 17 години и 157 дни, той става най-младият съветски тенисист, който дебютира в ATP.
 Снимка 255814
Източник:

Едва на 20 години влиза в топ 100 на международната раглиста. През 2016 година идва и първата му купа в шампионат от ATP, побеждавайки на финала в Чънду Алберт Рамос Виньолас.

Карен не обича да споделя детайлите от персоналния си живот с публицисти и почитатели. Той се пробва да избави околните от нарасналото публично внимание. Но неотдавна призна, че е женен от две години.

В свободното си време Хачанов обича да пътува по света и да посещава нови страни. Карен е доста огромен почитател на футболния Реал Мадрид, а в НБА отдава желанията си на Маями Хийт.
 Снимка 397507
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР