Два български тима излизат на европейската сцена днес. Шампионът на

...
Два български тима излизат на европейската сцена днес. Шампионът на
Коментари Харесай

Хебър Пд ще търси реванш от Аркада в ШЛ по волейбол

Два български отбора излизат на европейската сцена през днешния ден. Шампионът на Бъгария Хебър (Пазарджик) се изправя против носителя на купата в Румъния Аркада (Галац) в мача-реванш от втори кръг на най-престижния европейски шампионат - Шампионската лига. Двубоят е от 18:00 ч.

" Тигрите " преследват наложителна победа против състава от северната ни съседка, откакто в първия дуел, изигран в зала " Васил Левски " в Пазарджик отстъпиха с 0:3 гейма. За да се стигне до така наречен " златен гейм ", воденият от Камило Плачи отбор би трябвало победи с 3:0 или 3:1 гейма.

Германският диагонал Симон Хирш, който претърпя интервенция за премахване на апендикс, пропуща и втората среща с Аркада. Новопривлеченият Петър Премович направи чудесно показване в първата среща, като бе най-резултатен.

Друг български тим пък ще направи своя дебют в евронадпреварите - Дея спорт (Бургас) стартира присъединяване си в третия по мощ шампионат - Купата на кандидатите.

Бургазлии гостуват на бронзовия медалист в испанската Суперлига Гуагуас (Лас Палмас), който предходната година бе противник на Хебър в Шампионската лига. Двубоят е от 20:00 ч. Гуагуас загря за борбата с две победи в шампионата - с 3:1 и 3:0 гейма, над новака Рио Дуеро Сория и над вицешампиона Мелия.

Бургаският отбор пък победи Берое и Монтана в контролни срещи, и отстъпи на Хебър в други две инспекции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instаgram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР