Душата ти трябва да има здрава основа и ясна вътрешна

...
Душата ти трябва да има здрава основа и ясна вътрешна
Коментари Харесай

Защо трябва да имаш здрава основа в душата си

Душата ти би трябвало да има здрава основа и ясна вътрешна координатна система, която да съответствува с вселенската. Както Полярната звезда в координатната система на Земята, която постоянно сочи на север.

Виждаш ли далечното морско дъно? Не. Там, в най-дълбокото, то е прикрито от очите, само че ти вярваш, че го има. Повърхността може да кипи от всевъзможни талази и стихии, само че те по този начин или другояче не нарушават стабилността и постоянството на дъното като основа. Същото се случва и с душата.

Състоянието на душата не е поетично фразеология, а доста дълбока и фундаментална информационно-енергийна субстанция. Всички забележими прояви в твоя живот са единствено периодически безредици на водата, предизвиквани ту от позитивни, ту от негативни страсти. Но каквото и да се появява на твоята „ повърхнина “ – дали ще са огромни талази от същинска стихия или просто игрива пяна, никаква суетност на суетите няма да наруши хубавичко ти основа, в случай че ти самичък не я разрушиш.

Нещо сходно се случва при разрушително цунами. Всичко стартира от нарушавания в самата основа! Движенията на тектоничните плочи на Земята за минути повличат след себе си разрушителната вълна на цунамито, което унищожава стотици хиляди животи.
Така е и в твоя живот. За да не се трансфорат вълните в живота ти в разрушително цунами, би трябвало да имаш в душата си същинска и здрава основа и да не разрешаваш да я разклащат обиди, завист, злоба и яд. Защото това може да се окаже смъртоносно за живота ти.

И това не толкоз мъчно. Божествената мъдрост и законите на Мирозданието постоянно са били налични за всички. ТРЯБВА САМО ДА ГИ ОТКРИЕШ В СЪРЦЕТО СИ…

Откъс от книгата „ Кръстопът “ на Владимир Чеповой

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР