Дупница се разтрепери. След мистериозната смърт на Ангел Христов, известен

...
Дупница се разтрепери. След мистериозната смърт на Ангел Христов, известен
Коментари Харесай

Дупница трепери! Втори подземен бос мъртъв в Блока на смелите

Дупница се разтрепери. След мистериозната гибел на Ангел Христов, прочут като брат Галев, втори под земята необут бе открит мъртъв.

Криминално проявеният Христо Бански от село Бистрица е открит неподвижен в жилището си в Дупница.
-->
Сестрата на 46-г. Бански отишла в жилището в Блока на смелите, където живее брат й, откакто цяла седмица се опитвала да се свърже с него по телефона, само че той не вдигал. Открила го на пода в една от стаите мъртъв.

Предполага се, че е умрял преди към седмица. Започнала да крещи от смут, някой от прилежащите жилища позвънил на тел. 112, написа struma.bg.

На място са пристигнали екипи на Спешен център – Дупница и криминалисти от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Дежурният доктор единствено установил гибелта на мъжа.

Криминалистите огледали натрупа, само че следи от принуждение не са открити. Те били в бели защитни дрехи, изнесли го от жилището и го качили в трупна кола на кюстендилската болница, където ще се извърши аутопсия на тялото му, с цел да се откри повода за гибелта.

„ Ходеше на работа в Италия за по няколко месеца и се връщаше. Последният път, като се върна от Италия, стартира да прекалява с алкохола. Дали някой не го заплаши нещо в Италия…

Преди няколко години той беше арестуван там за присъединяване в група за крупни обири в огромни хранилища с разнообразни артикули, които дружно с приятелите си продаваха след това в Дупница и селата. Не знаем дали се е стигнало до присъда “, разясниха съседи на Христо Бански.

Преди към три години българската полиция и карабинери в Италия в взаимна акция разрушиха група за крупни обири в огромни хранилища в Италия на разнообразни типове артикули. Тогава в Дупница бяха задържани трима участници в групата, а Христо Бански беше арестуван в Италия. В хода на следствието е открито, че групата имала „ разузнавачи “, които обикаляли и търсели хранилища на отдалечено място и без защита.

Кражбите са осъществявани нощно време. Задигали всичко – тротинетки, велосипеди… В един от обраните хранилища имало детски играчки, групата отмъкнала и тях и след това ги продавали в Дупница по магазините и в София непосредствено на хранилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР