dunavmost.comКристиан Николов, който е обвинен, че умишлено е причинил смъртта

...
dunavmost.comКристиан Николов, който е обвинен, че умишлено е причинил смъртта
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиан, който уби Милен Цветков: Той не е шофирал джипа, а тези, които са изкарали Цветков от колата са му въртели главата, може да са били неадекватни

dunavmost.com

Кристиан Николов , който е упрекнат, че съзнателно е предизвикал гибелта на  Милен Цветков , при жестоката  злополука , не е шофирал  кола та, която удари автомобила на  публицист а.

Това пледира пред Софийския градски съд  юрист ът му, който изиска магистратите да го оставят без никаква мярка.

Заседанието по мярката на Николов стартира в 21 ч и правосъдните кореспонденти могат да го слушат онлайн.

Николов взе участие по Скайп.  Адвокат ът уточни още, че проверяващите не са изследвали дали повода за гибелта е  злополука та или несъответстващите дейности на очевидците, включващи ваденето на Цветков от  кола та, въртене на главата, сърдечен масаж, написа вестник Сега.



Според  юрист а има единствено един очевидец, който сочи Николов за лидера на Аудито, което се блъсна в  кола та на Цветков, до момента в който изчакваше на червен светофар. Този очевидец обаче е чиновник на столичния " Метрополитен " и това го прави обезсърчителен, счита отбраната.  Адвокат ът посочи още, че няма лицева идентификация, нито разпознавания. А описанието " обикновено едва телосложение, набола брада " се отнасяло за множеството български младежи. " Няма задоволително доказателства, че Николов, а не различен е управлявал " Ауди-то, каза  юрист ът.

Той отхвърли и тезата на прокуратурата за предумисъл в  злополука та, защото Николов и Цветков не са се познавали. Пледира още, че оставянето на клиента му в ареста, би било принуда. И съдът не би трябвало да се произнася поради публичните упования.



Самият Николов изиска от съда по-лека мярка, с цел да продължи образованието си и даде обещание да не се укрива.

Часове по-рано прокуратура разгласи, че е предявила ново, по-тежко обвиняване на  Кристиан Николов . Обвиняемият Николов, при ръководство на Audi Q7 нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като се е движил със скорост над позволената и не спрял при доближаване на кръстовището при червен светофар. В разследване на това съзнателно е предизвикал гибелта на  Милен Цветков .

Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал автомобила след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, твърди обвиняването. И добавя, че Николов е заплашил живота и здравето на голям брой участници в придвижването, като действието е осъществено на оживено място. Наказателен кодекс планува от 15 до 20 години или пожизнен затвор за това закононарушение. Предварителното умозаключение на аутопсията сочи, че в резултат на удара на Цветков са били породени голям брой несъвместими с живота контузии - строшаване на ребра, контузия на черния дроб, както и сърдечна тампонада, сочи прокуратурата.

Пред съда прокуратурата пледира, че макар началния стадий от следствието, са събрани задоволително непротиворечиви и допълващи се доказателства в поддръжка на обвиняването. Обвинителят цитира близо 10 очевидци, че Николов е управлявал автомобила. Прокурорът се базира на огледа на местопроизшествието, липса от следи от спирачен път, положението на колите след  злополука та, експертизата на записите от камерите. Той акцентира, че Николов се е движил със скорост доста над 50 км в час и без да понижи и спре на аления светофар, е блъснал откъм гърба автомобила на Цветков. Обвинението твърди, че Николов управлявал е след приложимост на разнообразни опиати. Това сочи, че той умишлено се е качил при лимитирани благоприятни условия да реагира съответно. Разчитал е единствено на шанса да не се стигне до  злополука .

Обвинението счита, че има действителна заплаха Николов, който е студент в Германия, да се укрие или да и да извърши ново закононарушение.

Записи от камери в региона на  злополука та демонстрират по какъв начин джипът, ръководен от  Кристиан Николов , помита  кола та на  публицист а и по знамение 6-ма пешеходци се разминават със гибелта.

Майката на Кристиан получи обвиняване за  злополука та

Преди ден прокуратурата повдигна обвиняване на майката на 22-годишния юноша. В сряда прокуратурата заяви, че другите двама пасажери в джипа - Симона Цветкова и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са упрекнати за затаяване на истина пред проверяващ служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Според обвиняването те умишлено затаили истина за обстоятелства и условия, свързани с делото против Николов за провокирания от него случай. И двамата са на независимост против гаранция от по 10 000 лв., заяви прокуратурата.

ГЕРБ предлага по-тежки наказания за водачи с алкохол и дрога

Народният представител Десислава Атанасова от ГЕРБ изясни по БТВ, че още в четвъртък ще предложат повдигане на наказванията за водачи, които ръководят моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и на дрога. Изменения ще има в съответните сформира от Наказателния кодекс, предвиждащи разнообразни наказания. В общи линии ще бъде препоръчано повдигане на размера на лишаването от независимост, както и на санкциите.

ГЕРБ щели да предложат и промени в закона за придвижване по пътищата, с които да се лишава регистрация на МПС до 5 години при ръководство на МПС с алкохол над 1,2 или опиати. Десислава Атанасова разгласи, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова лъже, че ГЕРБ са предложили понижаване на наказванията за дрогирани водачи. Тя твърди, че законопроектът, за който приказва соцлидерката, бил подсилен и от всички членове на здравната комисия от Българска социалистическа партия.

Колегата й Красимир Ципов пред Българска национална телевизия добави, че ще се усили наказването за шофиране под въздействието на наркотични субстанции - при от 1 до 3 година затвор и от 500 до 1500 лева санкция, то се предлага да стане от 1 до 5 година затвор и сред 1000 и 5000 лева санкция.

За причиняване на гибел и тежка телесна щета се предлага наказването да е от 5 до 15 година затвор, а не от 3 до 15 г, както е в този момент, а при изключително тежките случаи вместо от 5 до 15 година да се лежи от 6 до 20 година, сподели Ципов.

По думите му макар че през последните години са произнесени голям брой неоправдателни присъди с огромни периоди, явлението продължава, за три години имало няколко хиляди заявителски материала и по тази причина за предварителна защита наказването би трябвало да се увеличи.

Ако водачът не желае да даде кръвна проба, а е използвал опиати,  кола та ще се дерегистрира от 1 до 5 г,, а книжката на водача ще се лишава за сред 1 и 3 година, а не до 2, както е в този момент.

Ципов изрази вяра измененията да бъдат прегледани в парламентарните комисии още идната седмица. Той добави, че има единодушие и от депутати от други политически сили - Воля, Обединени патриоти, Движение за права и свободи.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР