Дунав започна този следобед подготовка за втория етап от първенството

...
Дунав започна този следобед подготовка за втория етап от първенството
Коментари Харесай

Сърбин пристигна в Дунав, драконите чакат бразилец и сенегалци

Дунав стартира този следобяд подготовка за втория стадий от шампионата на Първа лига с 24 футболисти. Това заяви изпълнителният шеф на клуба Ивайло Петков.

Клубът са напуснали нападателят Мирослав Будинов, бранителят Христофор Хубчев, Тейнур Марем, Андреас Васев и вратарят Александър Конов.

Новите привлечени са бранителят Мартин Ковачев - с контракт за година и половина, и Христо Лемперов, който играе в дясната зона, като е подписал за две години и половина. На проби сега е 20-годишният сръбски халф Александър Митрович. Той идва от втородивизионен сръбски тим. Дали ще бъде подписан контракт с него, ще се реши до първата контролна среща с Ботев (Гълъбово) на 18 януари.
Петков изясни, че селекцията продължава, като тимът има потребност от нападател и халф. Очаква се бразилски халф, който ще бъде тестван по време на лагера на тима в Анталия. Наблюдават се двама нападатели от Сенегал. Разговаря се и с полузащитници от България.

" Надяваме се на добра игра, на победи и да си подсигуряваме колкото е допустимо по-рано оставане в групата ", сподели изпълнителният шеф на клуба.

Треньорът на Дунав Малин Орачев съобщи, че на 20 януари Дунав отпътува за Анталия, където до 4 февруари ще бъдат изиграни пет контроли със мощни съперници.

" Пожелавам си през тази година да нямаме травми. Да се подготвим доста добре и да запазим Дунав в Първа лига. Искам да играем добър футбол и да печелим победи ", съобщи Орачев.

Капитанът на тима Диян Димов съобщи, че основната цел е Дунав да се избави от изпадане.

" Ако спечелим първите два мача, можем даже да мечтаем да играем бараж за шампионата Лига Европа. Нека обаче създадем добра подготовка и да сме един радикално друг тим от есента ", съобщи Димов.

Преди началото на тренировката на стадион " Дунав " от фенклуб " Дунав вечно " връчиха награди на трима от най-добре представилите се съгласно ентусиастите футболисти. На първо място бе вратарят Станислав Антонов. След него в класацията на почитателите се подредиха напусналия голмайстор на отбора Мирослав Будинов и Бирсент Карагарен. Тримата поучиха плакети, а Антонов и картина. Награда ще бъде връчена и на някогашния треньор на Дунав Веселин Великов.

Вратарят Станислав Антонов и полузащитникът Бирсент Карагарен благодариха за признанието и обявиха, че не се съмняват, че тимът ще остане в Първа лига.

" Искаме да пожелаем триумф на тима. Както реката си подвига равнището, по този начин и тимът да си вдигне равнището и да изпълни мрежите на съперниците ", съобщи Юлиян Йорданов от фенклуб " Дунав вечно ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР