Думите на Ататюрк, че България и Турция трябва да останат

...
Думите на Ататюрк, че България и Турция трябва да останат
Коментари Харесай

Откриха бизнес форум със силни думи на Ататюрк за България

Думите на Ататюрк, че България и Турция би трябвало да останат другари и който е против България, е и против Турция, бяха подложени на редица проби и тествания през последните години. За благополучие дружно успяхме да покажем, че съумяваме да спазим този завет, оставен ни от Ататюрк, тъй като България и Турция демонстрираха в цялост своето приятелско отношение една към друга даже в най-тежките рецесии.

С тези думи Н. Пр. Айлин Секизкьок, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Турция у нас, се обърна към гостите на българо-турския бизнес конгрес, който се организира в Бургас по самодейност на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министерството на нововъведенията и растежа. В къса и прочувствена тирада Секизкьок още веднъж благодари на страната ни за оказаната поддръжка след естественото злополучие, връхлетяло Турция при започване на февруари.
-->
" Думите на Ататюрк бяха подложени на тест и на 6 февруари – денят, в който Турция бе сполетяна от невиждано естествено злополучие. Рано на идната заран ми се обади президентът Румен Радев, който сподели - самолетите са подготвени. Това е малко изречение, което споделя извънредно доста. Той сподели - изпращаме нашите избавителни отряди в регионите на земетресението. След това от Министерството на превоза споделиха, че всички железопътни линии са отворени към Турция за доставка на помощи, министърът на вътрешните работи разгласи, че няма да има проблеми с прекосяването на границата. От всички министерства, от цялото българско общество като река потече взаимност към Турция. Аз съм в тази специалност от 30 години, само че в никакъв случай не съм виждала сходен акт на взаимност. Това е любов към Турция. Истинска любов, за която благодаря с цялото си сърце. Защо описвам това – тъй като сред двете страни има доста мощна и изключително във времена на рецесии братска връзка. Това е добра основа за развиване на бизнеса сред двете страни. Бизнесмените би трябвало да работят за увеличение на вложенията, за развиване на взаимоотношенията ", сподели изключителният и пълномощен дипломат на Република Турция у нас.

Айлин Секизкьок изложи в резюме и проблемите, които пробват да решат двете страни. Сред тях е визовият проблем и разрешителните за работа.

" За тези проблеми се търсят решения както разбрахме и от министър Александър Пулев. (бел. а.; България подкрепя създаването на " синя карта ", която разрешава на жители на страни отвън Европейски Съюз да работят в България в продължение на пет години). Изключително претрупан е и граничният пункт Капитан Андреево – Капъкуле, за което опитваме да намерим решение дружно. Нужно е и развиването на логистичните мрежи – освен обичайните транспортни връзки, само че и железопътен, морски и въздушен превоз. Превозите би трябвало да бъдат интегрирани в общ модел, по който работим дружно с българските институции. Надяваме се, че тези старания ще дадат резултат ", сподели Айлин Секизкьок.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР