Думата органично определено звучи по-привлекателно от нещо изкуствено произведено, но

...
Думата органично определено звучи по-привлекателно от нещо изкуствено произведено, но
Коментари Харесай

Защо не винаги "БИО" е плюс, когато става дума за козметика?

Думата " органично " несъмнено звучи по-привлекателно от нещо изкуствено създадено, само че всичко това е заблуда. Например, не доста от дълго време имаше всеобща нервност към храната, съдържаща ГМО (генетично модифицирани организми). Хората бяха призовани да преминат към биологични артикули и да се хранят чисто, само че към този момент е потвърдено, че ГМО нямат негативно влияние върху нас. Днес ще потвърдим същото нещо, само че с " БИО " грижата за кожата.
 2260839
Ето за какво не постоянно БИО козметиката е по-добрия избор:

" Без химикали " е подправена реклама

Нека стартираме с основите: в случай че видите думата " естествен " на етикета, това не значи, че е без химикали и думата " химикал " звучи излишно заплашително. Водата също е химикал, нали знаете. В допълнение, кожните лекари изясняват, че " естествените " артикули не са толкоз добре изследвани, колкото останалите, при които има регулация. По-добре прочетете съставките, вместо да се влияете от думите " БИО ", " Натурален ", " Без химикали " и така нататък
 2260837
Изцяло натуралните артикули имат доста къс период на валидност

Органичните съставки устоят приблизително 3 месеца. Не използвайте естествени артикули след приключване на периода им на валидност, защото те могат да развият мухъл и гъбички, изключително в случай че съдържат вода.

Необработените натурални съставки могат да бъдат извънредно нездравословни

Когато съставките се формулират в лаборатория, без значение дали са синтетични или естествени, те се манипулират по метод, който резервира единствено най-хубавите им свойства и филтрира останалите. Нека да разгледаме алое верата, доста известна успокояваща съставна част в доста кремове. Въпреки това, суровият сок от алое вера съдържа канцерогени, които могат да причинят рак. Това е тъкмо за какво обработеното не значи безусловно неприятно.
 2260835
Физическото ексфолиране е по-вредно от химическото ексфолиране

Ексфолирането е доста потребно средство за грижа за кожата - отстранява мъртвите кожни кафези, което разрешава регенерация и изцяло ободряване на лицето. Очевидно, когато употребявате естествени ексфолианти, можете да прилагате единствено физическо ексфолиране, което е доста по-вредно за кожата ви. Захарта, която е една от най-популярните съставки в органичните скрабове, има огромни молекули, които изстъргват кожата ви, оставяйки я с дребни драскотини. Химическите ексфолианти, въпреки това, са изненадващо доста по-нежни и ефикасни. И двата метода за ексфолиране би трябвало да се правят вярно, тъй че постоянно първо се консултирайте с кожен лекар.
 2260836
Рискът от алергия и свръхчувствителност е прекомерно висок

Много постоянно хората, които се обръщат към естествената грижа за кожата, страдат от сензитивност на кожата и допускат, че техните пъпки и недостатъци са реакция към химични съставки. Въпреки това доста неща, които считаме за естествени, могат да причинят алергии, като да вземем за пример евкалипт, розмарин, масло от чаено дърво и изключително всичко на цитрусова основа. В същото време някои артикули, които са дефинирани в лабораторията, са доста по-стабилни, по-малко киселинни и са основани особено за сензитивна кожа.
 2260838
Не всички парабени са страшни

Парабените и консервантите са това, което поддържа нашите артикули постоянни и оказва помощ на кожата ни да ги всмуква. Няма безапелационни изследвания, че ни вредят, заради което те нормално са приети за безвредни, стига да съставляват по-малко от 0,1% от съставките. Освен това парабените могат естествено да се срещат в плодове, като боровинки, ягоди и маслини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР