Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над

...
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над
Коментари Харесай

Дубълът на Ботев с важна победа над Витоша

Дублиращият тим на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 18-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на " Футболен комплекс Ботев 1912 ".
Прочетете още
" Канарчетата " взеха доста значим триумф по пътя към оставане във второто равнище на родния футбол. Мачът бе формален дебют за Даниел Коен начело на " жълто-черните ".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ - " жълто-черна " доминация:

Във втората минута Мартин Христов пусна диагонален пас към Димитър Папазов, който овладя чудесно и намери Монир Ал Бадарин. Халфът пое надзор върху топката и насочи удар от 20 метра, отразен от вратаря.

В 7-ата минута Пламен Цончев центрира отдясно, вратарят на гостите се намеси доста неприятно и подари топката на Самуел Акере, който на празна врата вкара за 1:0. 120 секунди по-късно Монир направи атрактивна задна ножица, само че ударът бе избавен от вратаря.

В 13-ата минута гостите насочиха първия си удар, само че той бе неакуратен. В идващите минути " жълто-черните " преобладаваха на терена, само че не стигаха до съществени положения, а до края на първата част удар на Акере мина около вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ - напън на Витоша, мощни изяви на Мартин Панев:

След почивката гостите преобладаваха напълно и направляваха протичащото се на терена. Играта се водеше най-вече в половината на Ботев, а с решаващи намеси бе вратарят на " канарчетата "  Мартин Панев.

В 49-ата минута състезател на Витоша остана очи в очи с Панев и стреля, а стражът на пловдивчани се намеси чудесно. Атаката продължи с опит за удар, който бе блокиран от Атанас Чернев.

Секунди по-късно рисков удар на футболист в зелено мина над вратата. В 56-ата минута Акере центрира отдясно и Никола Гелин засече от придвижване, само че след рикошет кълбото излезе в корнер.

В 64-ата минута центриране от ъглов удар бе засечено с глава от състезател на Витоша, като единствено съвършената изява на Мартин Панев запази задатъка на " канарчетата ". В идващите минути натискът на гостите продължи.

В 83-ата минута Емил Гъргоров получи в наказателното поле, обърна се и стреля, само че Панев улови. В 88-ата минута опитният Гъргоров се разноски сред " жълто-черната " защита и с удар от 10 метра като по знамение прати топката в навън.

Така се стигна до последната минута на постоянното време, в което Ботев реши всичко с втори гол. Пламен Цончев се пребори за висока топка, напредна и останал самичък против вратаря го преодоля за крайното 2:0.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ:  Мартин Панев, Димитър Папазов, Атанас Чернев, Мартин Христов, Никола Нейчев, Пламен Цончев, Лъчезар Балтанов, Красиан Колев, Монир Ал Бадарин, Самуел Акере, Никола Гелин

РЕЗЕРВИ : Христиан Божков, Мирослав Георгиев, Костадин Татаров, Иван Иванов, Добромир Павлов, Станислав Петков, Габриел Златанов, Константин Павлов, Даниел Гичев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР