Дубай, Обединени арабски емирства – Дори преди да встъпи в

...
Дубай, Обединени арабски емирства – Дори преди да встъпи в
Коментари Харесай

„Страна на обещанията“: Борбата на Бразилия да води политиката за климата на COP28

Дубай, Обединени арабски емирства – Дори преди да встъпи в служба предишния януари, бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва се опита да нарежда страната си като международен водач в борбата против изменението на климата.

Той дойде на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата предходната година под овации и поддръжници, скандиращи името му. „ Бразилия се завърна “, сподели той пред въодушевената аудитория, като разгласи битката против изменението на климата за „ най-важния “ въпрос на неговата администрация.

Една година по-късно Лула се завръща в петък на годишната климатична конференция, известна в последното си издание като COP28. Но критиците се съмняват дали той е извършил огромните обещания, които даде на международната сцена, изключително когато Бразилия продължава да разраства своите петролни и газови браншове.

„ Бразилия на Лула да Силва не може да бъде по едно и също време климатичен водач и четвърти експортьор на нефт в света “, сподели Суели Араухо,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР