Dubai Duty Free Tennis Championships, квалификацииАлександър Лазаров – Жижан Жанг

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, квалификацииАлександър Лазаров – Жижан Жанг
Коментари Харесай

Лазаров мина първи кръг на квалификациите на АТР 500 турнира в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, квалификации
Александър Лазаров – Жижан Жанг 6-1, 7-6(5)


Александър Лазаров преодоля първи кръг на квалификациите на шампионата от сериите АТР 500 в Дубай. Българинът получи „ уайлд кард “ за пресявките, а на старта отстрани китаеца Жижан Жанг с 6-1, 7-6(5).

Лазаров за първи път в кариерата си взе участие на шампионат от толкоз висока категория, като първият му конкурент бе №92 в международната класация.

Следващият противник на българина е италианецът Франческо Пасаро (№109), който поведе с 4-1 гейма в първия сет на Юки Бамбри (№688), преди индиецът да се откаже.

Лазаров проби за 3-1 в първия сет против Жанг, а след това взе подаването си без проблем. До края на частта българинът доминираше и за 22 минути към този момент имаше задатък от 6-1.

След подновяването на играта Лазаров в Жанг размениха по брейк до 2-2. Световният №304 проби за 5-4 и сервираше за успеха, само че пропусна два мачбола. Накрая се стигна до тайбрек, в който Алекс довърши задачата си – 6-1, 7-6(5).

Световният №304 за последно игра за страната ни за Купа „ Дейвис “ и оказа помощ в плейофа против Нова Зеландия, в който България победи и се класира за Група I на шампионата.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР