Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира действията на правителството, както

...
Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира действията на правителството, както
Коментари Харесай

Иванов: Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира институциите по време на спекула

Дружеството „ Сортови семена хайлайф ЕАД” саботира дейностите на държавното управление, както пречи усмиряване на пазара във времена на невиждана нечиста сделка. Настоящото управление е назначено от държавното управление на ГЕРБ, заяви министърът на земеделието Иван Иванов.

Тук се случва нещо. На 14 март, ден преди да влезе в действие разпореждане на Министерски съвет, на свое съвещание съвета на шефовете ме уведомява с писмо, че предлага преразглеждане на взетите решение и предлага различен механизъм за обезпечаване на нужните количества зърно за продоволствени цени. С това те отхвърлиха да изпълнят предоставените им задания. Конкретните лица подадоха и заявки за овакантяване, с което блокират процедурата да бъдат освободени “, съобщи министър Иванов.

Иванов прикани управлението на сдружението да подаде оставките си и да спре да попречва работата на държавното управление. В Министерски съвет ще бъдат показани различни разновидности, сподели още Иванов.

„ Аз смятам за безконтролно сега на умилена далавера да се саботират институциите. Настоящото управление на Сортови семена хайлайф е назначено то ГЕРБ, което единствено по себе си поражда въпроси “, съобщи още той.

Според него това част от акцията, която цели да сложи българския народ на колене. Иначе към този момент има създадени аварийни разновидности с други структури на Министерството да се стартира процедурата на пазара на зърно. Има създадена методология за изкупуване на зърно, разясни още той.

В момента в страната ни има хранилища на търговци и производители, като по данни на Министерство на здравеопазването има складови площи за предпазване за към 14 милиона тона. Наличните количества до преди седмица са били малко на 2 милиона, съобщи министъра.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР