Другият вариант е да започнат официалните преговори, които може да

...
Другият вариант е да започнат официалните преговори, които може да
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Изгаряме с парите от Европа, ако не свършим всичко по ПВУ до 2026 г.

" Другият вид е да стартират формалните договаряния, които може да отнеме до 4 месеца. Чак по-късно може да има искане за заплащане. Това са 1,3 милиарда лева ПВУ за всички страни се бави, само че не е добре да се бавим прекомерно, тъй като това забавя идващите стъпки, а би трябвало да сме завършили до 30 юни 2026 година Иначе изгаряме с парите ", предизвести той.

 

" Тази част, която е за предходната година, сме я нарушили. Смятам, че Европейска комисия ще одобри това и няма да ни накаже. Част от промяната за декарбонизация не я изпълнихме предходната година. Нямаше по какъв начин да ограничаваме въглищните централи, когато в изключителна обстановка подсигуряваха енергийната сигурност на страната. Проектът за ЕСО считам, че се приема добре. Той е значим и необходим за България. Проектите за саниране и енергийна успеваемост обичайно се одобряват добре ", разяснява някогашният вицепремиер и означи, че метрото в столицата за момента е най-успешният план по Плана за възобновяване и резистентност.

 

" Проектът, който не беше чак толкоз добре признат, може би беше този на " Булгартрансгаз ". Трябва да ги убедим, че не е единствено за газ, а и за водород. Да не бъде един цех за акумулатори, а да бъде децентрализирана система, също беше признато добре ", уточни още Пеканов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР