Другата седмица ще има моменти на сериозно безпокойствие. За вас

...
Другата седмица ще има моменти на сериозно безпокойствие. За вас
Коментари Харесай

Кирил Петков: Докато съм премиер, няма да има задължителна ваксинация

Другата седмица ще има моменти на съществено безпокойство. За вас ще има бял рейс, предизвести Костадин Костадинов
Няма наложителна имунизация и това държавно управление няма да наложи такава, това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание. Премиерът увери, че наложителната имунизация няма да стане факт, до момента в който той е министър-председател.

Въпросът беше насочен от водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Зелените документи вкараха нездравословна процедура за насилствена имунизация и такса труд - доста огромна част от българските жители, които не желаят да се имунизират са принудени да си заплащат тестванията. Смятате ли да премахнете зеления документ? “, попита Костадинов.

„ Ние също като вас считаме, че имунизацията не би трябвало да бъде наложителна, само че сега имаме насилствена. Надявам се да си спазите уверенията. Хубаво е, че вие сте решили да вършиме акция за осведоменост, спомагателни тласъци, нямаме срещу това. Добре е, че има хора, които желаят да се имунизират, само че от това не би трябвало да произтичат права, нито отговорности. Зеленият документ не дава опция за избор. Ако нямаш зелен документ, не вървиш на работа. Апропо това се пробвате да извършите и тук в Народното събрание. Ще забележим по какъв начин ще ни спрете, когато решим да идваме на работа “, избухна Костадинов.

Той настоя Петков да се ангажира с цифри какъв брой хора би трябвало да са имунизирани, с цел да се махне зеленият документ.

Той настоя за цялостна анулация на зеления документ и се закани: „ Хората имат потребност от успокоение, в случай че това успокоение не им бъде обещано от вас, считам, че другата седмица ще има моменти на съществено безпокойство. За вас ще има бял рейс. Готви се голям митинг другата сряда “.

Тези думи на водача на „ Възраждане “ бяха освиркани от депутатите и провокираха реакция от страна на ръководителя на Народното Събрание Никола Минчев.

„ Другата седмица ще има митинг, който може да протече само по един метод – законно “, направи забележка ръководителят на Народното събрание и предизвести Костадинов да не се обръща по този начин към сътрудниците си.

Кирил Петков за следващ път акцентира, че имунизацията сега е основополагащият метод да преодолеем рецесията.

„ Вчера 72 души са умряли от коронавирус, единствено 2 от тях са имунизирани. Последните 14 дни 944 души са умряли. От тях 71 души са имунизирани, в случай че не броим подправените документи. С други думи - приканвам ви, в случай че желаеме да запазим нашето население, което по този начин или другояче се е понижило през последните години, както разбрахме от „ Преброяване 2021 “, и не желаеме повече жертви, дано се обединим към общата тактика, че България би трябвало да имунизира своето население, с цел да го защищити. Аз не желая да съм министър-председателят, който отброява тези умрели хора. И всичко останало би било популистко и погрешно за здравето на българския народ. Ако успеем да създадем това, когато рецесията отмине и имаме имунизирано население, зеленият документ ще стане непотребен “, безапелационен бе Петков.

Премиерът отвърна и на нападките на Костадин Костадинов.

„ Уважаеми сътрудници, би трябвало да спрем да сочим с пръст на кого е отговорността, отговорността е на всички нас. Кога ще има прекъсване на прилагане на зеления документ зависи единствено от едно - какъв брой индивида са болни, какъв брой са в болница. Ако не създадем всички дружно старания да имунизираме хората по най-информирания метод, ние не можем да отговорим на този въпрос. Така че, дано работим дружно, а не да се опитваме да вършим провокации “, прикани той.

Що се отнася до предизвестието на Костадинов за митинги, министър председателят означи:

„ Аз съм бил на митингите при белия рейс, бил съм на митингите при ГЕРБ, бил съм на всички митинги. Аз поздравявам митингите – не ни е боязън от митингите, това е метод жителите да изразят своето мнение. Последно, за което ни е боязън е това. Според мен е безконтролно в средата на идната коронавирус вълна да създадем тези хора да се съберат и да се заразяват един различен. Ако това го извършите, ще е неправилна политика “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР