Другата фалшива новина, която се разпространява е, че чакам да

...
Другата фалшива новина, която се разпространява е, че чакам да
Коментари Харесай

Борисов: Фалшива новина е, че ще подавам оставка след председателството

Другата подправена вест, която се популяризира е, че очаквам да мине председателството, с цел да дам оставка, сподели министър председателят Бойко Борисов пред партийни деятели на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора.

" Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Растат приходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте Брутният вътрешен продукт, порастват приходите ", стимулира се Борисов представен от " Фокус ". " Предсрочни парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е за
четиригодишен мандат ", съобщи и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Борисов сподели, че е поел ангажимент към транспортните компании, където работят са 70-80 хиляди водачи, още в петък разпоредил " и в понеделник еврокомисарката по превоз ще бъде в 14.00 часа при мен, с цел да създадем среща с транспортния отрасъл ". Борисов отхвърля, че президентът Макрон се обърнал към него да бърза с промените на връчването на премията " Карл Велики " в Аахен. " Една дума не е споделил по въпроса, а тъкмо противоположното. За толкоз неща с канцлера са ме помолили да им оказа помощ и да свършим работа. Понеже доста ги е гняв, тъй като специфичен посетител в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, в този момент в Германия президентът Макрон и аз. И отново им е неприятно и дай да почваме с подправените вести. Едва ли не специфичен посетител съм, само че да ми направи забележка. Малко най-малко да имаха срама ", възмути се Борисов от рецензиите към него.

България била образец – освен във върховенството на закона

Борисов се върна на случката в Аахен и сподели, че Макрон не бил недобронамерен. " Той си сложи неговата стратегия и сподели: " Ако едните желаят бързо да се развиват, а другите не вършат промени, не им се работи или ги мързи, или не са задоволително стегнати, или не се оправят с мигрантската вълна – то други вършат някакви промени вътре, лишават правата на правосъдни органи, на медии. България в това отношение е образец – освен във върховенството на закона ", заключи Борисов.

И Рахой ще пристигна на срещата за Западните Балкани

" Защо Западните Балкани? ". Попита риторично Борисов с цел да изясни, за какво присъединението към Европейски Съюз на прилежащите ни страни е фокусът на европредседателството на България. " Тук бих си разрешил да изтъквам канцлера, споделят, че съм избрал най-трудната тематика, от която всички бягат, тъй като в този район десетилетия всекидневието на тези хора беше да се убиват един различен ", сподели министър председателят. Според него това не е било преди два-три века, а през вчерашния ден. " Тази рецесия в Косово ние би трябвало да я прекратим. Защо ни касае България? Ами разпада на Югославия и войната в Косово върнаха България десетилетия обратно. Създадоха проведена престъпност, контрабанда. Кой ще пристигна да влага в регион, където се бомбардира? Благодарен съм на всички сътрудници, тъй като всички потвърдиха, че ще дойдат в сряда, даже тези, които не признават Косово – и Румъния, и Кипър, и Гърция. Премиерът Рахой ще пристигна на 15 и 16 май на двустранно посещаване, с цел да може и той да взе участие и да не ни основава проблеми. Благодарен съм за този жест особено към България ", добави той. Испания е една от страните, които не признават Косово (б.р.).

" Сега всички споделят какъв брой съм бил прав, че не съм се изпокарал и аз с президента Ердоган и България ни е най-сигурното място. Ама какъв брой и тогава " хейт " отнесохме, тъй като е доста съвременна тази дума. Ако в този момент Стара Загора има 2000-3000 мигранти, кметът какво ще прави ", попита риторично министър председателят.

 Бойко Борисов идва за лекция пред академията на ГЕРБ в Стара Загора
© Преслужба на Министерски съвет

Бойко Борисов идва за лекция пред академията на ГЕРБ в Стара Загора

Борисов получил благо и топло писмо от Тръмп

Получихме доста топло и благо писмо от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани, сподели още Борисов. " В момента България приготвя следядреното съглашение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам за какво по този начин взеха решение Съединени американски щати – тяхна работа е. (Борисов приказва за неуспеха на нуклеарното съглашение с Иран, което беше прекъснато от Съединени американски щати. б.р.) Но обстановката в Близкия Изток също по никакъв начин не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще създадем нужното, няколко стъпки сме подготвили, само че чакаме да минат всички по надлежния ред. И за подобряването на връзките с Русия имаме от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп доста топло, благо писмо за това какъв брой доста разчита на нас и за " Алианса ", и за района, и за Балканите. Предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани ", сподели още министър-председателят и добви, че това всичко е, тъй като страната има постоянен парламент, а по думите му това е най-важното за една парламентарна република.

Борисов има покана за рождения ден на Нетяняху, само че ще гледа да го няма

" По-балансирана политика не си припомням. На 12 и 13 министър председателят Бенямин Натаняху ни е поканил там за рождения си ден, само че аз виждам все да ме няма, тъй като все някой ще донесе я торта, я букет, я ще снимат. Така че по-добре да ме няма. Ще открием и там монумент – подобен, какъвто и в София. Хората са извънредно признателни за това, което направихме – освен като история за това, че народът ни и църквата тогава са избавили хиляди български евреи, само че и договорът за съдействие ", изясни Борисов на деятелите си.

Пощите ще вземат решение казуса със свободата не медиите

" Надявам се в Парламента да се вдигне тази тематика с медиите и да се завърши - в случай че би трябвало никакви държавни пари за никой или да идват да им създадем лотария, както за визитата с папата. Защото и това е подправена вест - кои медии въобще можем ние да направляваме? Затова никакви държавни пари – би трябвало да забележим най-хубавия модел и подобен да бъде. Сега и на Московски ще му кажа – в случай че имате проблем с разпространяването, пощите да вземат да ги популяризират. Сега всичко е във Facebook, в хиляди уеб сайтове и да не приказваме, че огромна част от тях пишат толкоз подправени неща, че човек може да полудее. Добре, че не ги чета, само че все ще се откри някой да ми каже: " Бе ти разбрали? " Това най ме вбесява, не желая да ги знам, имаме си задоволително работа да си вършим ", сподели още Борисов.

Годишната ранглиста на " Репортери без граници " за независимост на медиите в света слага България сред Боливия и Централноафриканската република. Преди две седмици организацията популяризира в сряда изработвания от нея Световен показател за независимост на медиите и в него от 180 страни България е на 111-о място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР