Древни символи се крият в българските шевици. Слънчевият знак, с

...
Древни символи се крият в българските шевици. Слънчевият знак, с
Коментари Харесай

Древните символи, скрити в българските шевици


Древни знаци се крият в българските шевици. Слънчевият знак, с който старите българи са изобразявали раждането на младия господ, което означаваме с коледните празници, е част от съвсем всяка шевична орнаментика.

В изявление за Българска телеграфна агенция Мила Милчева, майсторка на бродерията, описа, че през последните няколко години от ден на ден хора демонстрират любознание към изкуството на шевиците, към техниките на бродирането и към разгадаването на кодираните в бодовете секрети знаци.

Наблюденията ѝ показват, че шевицата все по-често се появява като подробност в облеклата, аксесоарите, бижутата, мебелите и други детайли от бита. Според нея това е илюстрация, че от ден на ден хора стартират да търсят своите корени и да се пробват по допустимо най-мултиплицирания метод да ги демонстрират и да се разпознават с античните знаци. Майсторката показва, че знаците, пресъздавани в дребните бодове, са извънредно дълбоки и антични, и могат да се поясняват като част от международната знакова система.

/ Българска телеграфна агенция, vesti.bg

 

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР