Дрехи, лекарства и авточасти са най-фалшифицираните стоки у нас. Това

...
Дрехи, лекарства и авточасти са най-фалшифицираните стоки у нас. Това
Коментари Харесай

"Активни потребители": Дрехи, лекарства и авточасти са най-фалшифицираните стоки у нас

Дрехи, медикаменти и авточасти са най-фалшифицираните артикули у нас. Това сподели Богомил Николов, изпълнителен шеф на асоциация " Активни консуматори “, в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “.

“Най-фалшифицираните артикули в света и в България са облекла и обувки. Следват подправените медикаменти, следвани от авточасти – тези категории имитации безусловно могат да убиват и са с най-висока степен на риск. Стоките се придвижват елементарно в световен мащаб, което усилва възможностите за машинация “, акцентира Николов.

Голяма част от потребителите умишлено купуват имитации, само че не схващат степента на риск, на който се излагат, счита той. " Ясно е – тласък е ниската цена. Това въздейства на потребителите. В най-хубавия случай се отърваваме с обрив. Много е значимо да приказваме по тематиката, с цел да разберем тъмната страна на въпроса с фалшификатите “, споделиха още от " Активни консуматори “.

При храните казусът е по-специфичен – при останалите артикули става дума за реплика на нечия марка за илюзия. “При питателните артикули обаче приказваме за вложение на заместващи съставки, което прави продукта имитиращ, само че това не е за сметка на непозната марка – производителят употребява евтини съставки. Най-масовият подправен хранителен артикул е зехтинът, тъй като хубавият зехтин е доста безценен. В България от години сме привикнали с казуса палмови мазнини в сиренето. Медът също крие опасности, тъй като предпоставките за подправяне са налице -лесно можеш да забъркаш нещо, което наподобява на мед. Ако контролът не е фокусиран, мъчно ще те заловен.Този вид имитации са подли, тъй като потребителите не ги разпознаваме “, сподели още Николов.

Фалшивите артикули ощетяват стопанската система – когато купим фалшификат от Китай, лишаваме от доходи българско или европейско дружество, което дава заплати на локалното население, подчертаха от " Активни консуматори “. " Така понижава оборотът на личната ни стопанска система, понижават държавните доходи и налозите. Фалшификатите нормално минават около митниците – процедура е при поръчки от китайски уеб сайтове стоките да идват у нас, обозначени като " заготовка “ “, разкри една от лъжливите схеми Богомил Николов.

Потребителите имаме силата да помогнем при пресичането на сходни практики, счита Николов. " Институциите, съперниците и потребителите могат да работят за решение на казуса. Ролята на съперниците е в това, да гонят правата си, когато се изправят против подправен артикул, който се показва като техен “, акцентира Николов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР