Дразни ни фактът, че спортът е все повече средство за

...
Дразни ни фактът, че спортът е все повече средство за
Коментари Харесай

Близък план: Ламело Бол

Дразни ни фактът, че спортът е от ден на ден средство за изкарване на милиони и все по-малко игра поради пристрастеността от играта. Но пък няма по какъв начин да махнем с ръка и да му обърнем тил. Ще е все едно да загърбим родственик.

А като казахме родственик, няма по какъв начин да не се сетим за може би най-запомнящите се братя в историята на NBA. Не, не става въпрос за Марк и Пау Гасол, а за братята Бол - Лонзо, Ламело и Лианджело.

И тримата можеха да се похвалят, че играят в Лигата на извънземните, само че... единствено за няколко дни. Уви, тъкмо толкоз - няколко дни, продължи договорът на Лианджело Бол с Детройт Пистънс, преди да бъде преустановен.

Лонзо и Ламело обаче остават при най-хубавите - за наслада и на татко им Лавар. Точно на него те дължат и известността си, тъй като точно поради огромната уста на Лавар отпреди няколко години всички мислеха, че Лонзо може да се окаже идващото огромно изобретение на NBA. Следващият Джордан, вторият Коби или пък Леброн, кой знае...

Лос Анджелис Лейкърс даже дадоха на късмет Лонзо, избирайки го под номер две в драфта през 2017 година Но след два сезона пътищата на тима и играча се разделиха и в този момент най-големият от братята Бол играе за Ню Орлиънс Пеликанс.

Дотук нищо кой знае какво впечатляващо на фона на увереността на Лавар Бол, че синовете му са най-хубавите. Той самият даже съобщи, че би победил Майкъл Джорджан в игра един на един...

Все отново, Ламело Бол може и да отсрами както татко си, по този начин и братята си, тъй като кариерата му в NBA най-малко за момента стартира обещаващо. Той беше определен под номер три в драфта от Шарлот Хорнетс и преди седмица записа името си в историята.

С 22 точки, 12 битки и 11 асистенции против Атланта Хоукс 19-годишният Ламело се трансформира в най-младия състезател в историята на NBA, записвал трипъл-дабъл. Като се оказа, че е със 177 дни по-малък от досегашният водач в тази ранглиста - Маркел Фулц.

Също толкоз впечатляващ е и фактът, че за подобряването на върха му бяха нужни едвам 10 мача в NBA. В който най-малкият от братята Бол може да се похвали със приблизително 12 точки на мач, седем битки и шест асистенции.

В изявленията му след мача пък си пролича, че е наследник на татко си, тъй като съобщи, че е отраснал с ясното схващане, че е кадърен на такива неща. И това в действителност може да е по този начин, тъй като още дребен той тренира и играе баскетбол дружно с братята и татко си.

Познавайки Лавар Бол от обществените му изявления, ни излиза наяве, че на Ламело в действителност от дребен му е втълпявано, че е добър. Ето за какво и това достижение не му идва като гръм от ясно небе.
 Снимка 513116

Няма и по какъв начин да му пристигна, в случай че преди драфта в края на 2020 година самоуверено съобщи, че е роден да бъде под номер едно и е подготвен за цялата тежест на този избор. За момента и съумява да накара почитателите на баскетбола да приказват повече за него, в сравнение с за Антъни Едуардс, който в действителност беше под номер едно в драфта за предходната година.

Дали бъдещето му е обещаващо, или ще потъне в незначителност, няма по какъв начин да знаем - единствено времето и изявите му ще покажат.

Не бива да забравяме, че през 2017 година брат му Лонзо също стана най-младият състезател, записвал трипъл-дабъл. Също както не трябва да забравяме, че в последна сметка всичко може да е, чисто и просто, единствено индикация за добра момента форма.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР