Дръзка, противоречива и най-вече изумително приспособима – една от най-фамозните

...
Дръзка, противоречива и най-вече изумително приспособима – една от най-фамозните
Коментари Харесай

„Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита

Дръзка, спорна и най-много удивително приспособима – една от най-фамозните дами на стилния свят, трансформирала освен метода на обличане, само че и на мислене на актуалната жена – оживява във вълнуващия исторически разказ „ Тайната на Шанел “ от бестселъровата писателка Лорна Кук.

140 години след рождението ѝ трансформиралата се в емблема на елегантността и стила дизайнерка се разкрива измежду страниците на този блестящ разказ, който преплита действителни събития, избухлив романс и заплетена конспирация. Защото някъде там, измежду обилните коридори на хотел „ Риц “ в Париж, към момента се крие „ Тайната на Шанел “…

В окупиран Париж през 1941 година ориста на младата Адел не би могла да бъде по-различна от тази на хиляди други гладуващи по улиците. Докато щастлива случайност не я трансформира в асистентка на емблематичната Коко Шанел. Позицията е колкото влиятелна, толкоз и предизвикателна – тъй като мадмоазел Шанел живее в парижкия хотел „ Риц “ измежду високопоставени нацистки офицери. Само една неправилна дума там може да коства всичко, изключително когато в историята се прокрадва и усмихнатият и смел американски доктор Тео, който оказва помощ на Съпротивата.

Десетилетия по-късно Клои, внучката на Адел, съдбовно се озовава в Париж, с цел да открие повече за младостта на баба си. Единственото, което знае, е, че тя е работила за Шанел. А инцидентна ликвидация на антики в именития хотел „ Риц “ ще я срещне с дръзкия Етиен и ще извади нескрито секрети от личната ѝ фамилна история. Двамата последователно ще открият многопластов, привлекателен свят, населяван от водачи, шпиони, фешън икони, обич, отчаяние и секрети. А може би и любовта…

Лорна Кук съумява по докосващ метод да преплете две времеви линии, действителни исторически обстоятелства с нереалност, с цел да сътвори провокативна и поглъщаща история, разгръщаща своята басня от окупираната френска столица през Мадрид, та чак до Берлин.

Наситена с непредвидени обрати, „ Тайната на Шанел “ разкрива мрачната хубост на оня Париж, окован във властта на нацистките окупатори. Базирана на исторически събития, нежна и тъжна, тази книга остава с читателя дълго след отгръщането на последната страница.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР