Драстично спада броят на тийнейджърките, които се имунизират срещу рак

...
Драстично спада броят на тийнейджърките, които се имунизират срещу рак
Коментари Харесай

Младите масово не се имунизират срещу рак на маточната шийка

Драстично спада броят на тийнейджърките, които се ваксинират против рак на маточната шийка. Данните бяха изнесени на извършената в Пловдив Втора национална конференция по епидемиология с присъединяване на над 100 експерти. Доц. Ани Кеворкян заяви, че HPV имунизацията, предпазваща от рак на маточната шийка, все по-малко се употребява от младите девойки. През 2013 година обсегът на имунизираните е бил 30%, само че е понижен през последните години до под 3%. Подценяването на това заболяване е главната причина тийнейджърките да не се ваксинират против него. Здравните управляващи обмислят осведомителна акция, с цел да спрат отрицателната наклонност и младите девойки да извърнат повече внимание на здравето си.

Във фокуса на вниманието на експертите бяха и някои обществено значими болести. За епидемиологичен темперамент към този момент се приказва и при онкологични диагнози, да вземем за пример при рака на стомаха, уточни проф. Стоилова.

Втората национална конференция на процедура посочила, че е възродено Българското научно сдружение по епидемиология, което е най-старото у нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР