Драстично намаляване на депутатските заплати ще обсъди временната комисия, която

...
Драстично намаляване на депутатските заплати ще обсъди временната комисия, която
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат намаляване на заплатите си

Драстично понижаване на депутатските заплати ще разиска краткотрайната комисия, която изготвя Правилника за организацията и активността на новия парламент. Част от предложенията плануват връщането на блиц контрола на изпълнителната власт в пленарната зала.

Редуцирането на месечните хонорари на депутатите от три работни заплати на една междинна брутна бюджетна заплата или 1570 лв. е предлагането на „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

Друга част от предложенията им плануват лишаване на транспортните привилегии на народните представители и разрешаване на лекарите да практикуват, макар че са определени за депутати.

Част от новите оферти включват бонусът от 2/3 върху заплатите да се превеждат единствено по банков път.

Проектоправилата плануват връщането на блиц контрола на изпълнителната власт в пленарната зала всеки първи четвъртък на месеца.

Част от предложенията за смяна в правилника гласят в комисиите да няма спадащ кворум и персонално да се гласоподава от членовете без да се делегират права на други представители от парламентарна група.

Времето за изявления по процедурата „ по метода на водене “ се редуцира от 2 на 1 минута по предложение на ръководителя на Народното събрание Ива Митева с аргумента, че с тази процедура постоянно се злоупотребява.

Проектът за нови правила за работа плануват депутатите, напуснали парламентарната си група, да резервират мястото си в непрекъснатите комисии, а съответната парламентарна група да добавя квотата си в комисиите. С това ще се позволява съставът на комисиите са се уголемява.

Очаква се членовете на краткотрайната комисия по правилника да обсъдят дефинитивно концепцията Народното събрание да няма съвещания всяка седмица, а да се редуват през седмица с работата на комисиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР