Драстичен ръст на заболеваемостта от скарлатина през последните месеци отчитат

...
Драстичен ръст на заболеваемостта от скарлатина през последните месеци отчитат
Коментари Харесай

Д-р Евгени Крайселски: Много от положителните резултати за скарлатина са фалшиви

Драстичен растеж на заболеваемостта от скарлатина през последните месеци регистрират здравните управляващи. Причината съгласно епидемиолози е несъразмерната приложимост на антибиотици. Какви са рисковете и има ли място за терзание, поради разпространяването на заболяването?

Отговорите търсим в една от столичните поликлиники.
Първата причина за растеж на на заболеваемостта е, че свалихме маските. Втората е, че има доста подправено позитивни скарлатини, т.е. не се прави разлика сред скарлатина и стрептококова зараза. Много пъти един позитивен резултат от лаборатория за бета хемолитичен стрептокок, се афишира като скарлатина, а то не е по този начин.
Д-р Евгени Крайселски – педиатър и общопрактикуващ доктор в ДКЦ 22

„ Грешката стартира още от групите за детски градини, ненапълно личния състав, тъй като за тях всеки позитивен резултат е скарлатина, а в действителност би трябвало да има няколко неща, да вземем за пример тознилит или ангина, температура, може да има повръщане, несъмнено и има обрив “, уточни още доктор Крайселски.
По думите му едно дете, което няма никакви признаци и има единствено носителство, отново ще даде позитивен резултат, само че това не е скарлатина.

„ По този метод се подвигна една доста висока заболеваемост, която не е действителна “, акцентира доктор Крайселски.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР